Primăria Constanța vrea să facă, iar, bani din publicitatea stradală

0
240
Orașul Constanța văzut de sus - FOTO: Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța a emis marți, 19 octombrie a.c., 18 certificate de urbanism pentru amplasarea de totemuri publicitare, în diferite zone ale orașului. Locațiile vor fi ocupate de firmele care vor câștiga licitațiile.

Conform celor 18 certificate de urbanism este vorba de „Amplasare mijloc publicitar la sol – totem indicator, prin licitație publică, având dimensiuni 0,8 m baza x 2,5 m înălțime.”

Acestea vor putea fi amplasate de firmele câștigătoare în zonele Hotel del Mar, Ansamblul Caelia, Complex Perla, strada Mircea cel Bătrân, strada Dezrobirii, strada Soveja, Șoseaua Mangaliei, Bulevardul Mamaia. Documentele de urbanism au valabilitatea de 24 de luni.

Reamintim că, în luna aprilie a.c., a fost adoptat de Consiliul Local Municipal noul Regulamentul local de publicitate. Acesta prevede că în oraș există trei zone de publicitate, dintre care două de publicitate restrânsă și unul de publicitate lărgită. În ZR1 (Zona Peninsulară și imobile monument istoric din Mamaia) și ZR2 (zona de coastă și arterele principale de circulație) se impun restricții speciale și sunt permise doar anumite categorii de mijloace de publicitate. Mai mult, conform documentului, nu se mai permite montarea de panouri și ecrane publicitare la sol decât în 32 de amplasamente, totemuri indicatoare în 27 de locuri, amplasarea de coloane port afiș și panouri speciale în șapte locuri, și de steaguri publicitare și indicatoare publicitare direcționale pe 178 de stâlpi.

Pe panourile publicitare trebuie să fie afișate în permanență materiale publicitare, altfel se va cere desființarea acestora după două luni.

Pe raza municipiului Constanța nu mai este permisă amplasarea de bannere, cu excepția celor ce promovează acțiuni sau interesele Primăriei sau parteneriate ale acesteia. De asemenea, se interzice realizarea de publicitate sonoră prin intermediul vehiculelor publicitare, pentru evitarea tulburării liniștii publice.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.