Președintele CJC a dispus controale la Spitalul Judeţean şi la Teatrul de Stat

1
806
Ioan Tofolean, manager SCJU - Mihai Lupu, președinte CJC

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a semnat dispozițiile pentru constituirea comisiilor mixte de control în vederea efectuării unor acțiuni de verificare la Spitalul Județean și la Teatrul de Stat Constanța.

Începând cu data de 1 februarie a.c., la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța are loc un control demarat de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. Acesta a numit o Comisie mixtă de verificare, care să controleze, timp de douăsprezece zile, respectarea procedurilor de achiziție publică în perioada 2019 – 2021 și de externalizare a serviciilor medicale, situațiile economico-financiare aferente anului 2020, precum și organigrama și statul de funcții ale unității sanitare.

Comisia este formată din George Drăgan (șef Serviciul Control), Ciprian Căluț (șef Serviciul Achiziții, Analiză Piață, Urmărire Contracte), Nicoleta Leopea Târsană (consilier juridic Serviciul Juridic și Contencios), Ramona-Zena Petcu (auditor Comportimentul Audit), Carmen Magdalena Stoica (șef Serviciul Analiză Strategică și Creșterea Competitivității), Mihăiță Pitu (consilier Serviciul Control) și Atena Caranicola (consilier achiziții publice Serviciul Achiziții, Analiză Piață, Urmărire Contracte).

În temeiul acelorași dispoziții din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, dar și în conformitate cu Legea 672/2002, a auditului public intern, președintele C.J.C. a dispus și constituirea unei alte comisii mixte de control în vederea unor verificări la Teatrul de Stat Constanța.

Activitatea acesteia se va desfășura în perioada 03 – 25.02.2021, iar misiunea de auditare se va referi la perioada aferentă anilor 2019 – 2020.

Vor fi verificate modalitățile de aprobare și utilizare a fondurilor publice, respectiv planificarea și estimarea cheltuielilor, selectarea corespunzătoare a furnizorilor de bunuri și servicii, procesul de achiziții publice, gestionarea financiară a cheltuielilor și derularea contractelor de furnizare bunuri și/sau servicii. În plus, va fi auditat modul de organizare a recrutării personalului angajat al Teatrului de Stat Constanța.

Comisia de control este formată din Nicoleta Gavril (coordonator echipă audit), Aurelia Ludoșianu și Anișoara Nemeș (auditori).

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.