Primăria Constanța vrea să încaseze cât mai repede taxele de parcare de la locuitori?!

1
2744

Nici nu s-a aprobat noul Regulament de organizare și funcționare a parcărilor publice din Constanța, nici măcar nu s-a finalizat consultarea sa publică, că deja Confort Urban a inițiat licitație pentru a achiziționa automate electronice de plată a parcării. Valoarea maximă estimată pentru cumpărarea acestora este de aproape 3,8 milioane de lei.

Confort Urban S.R.L. Constanța, societatea din subordinea Primăriei care administrează parcările publice din oraș, a lansat o licitație deschisă on-line pentru achiziționarea a 120 de automate electronice de plată a parcării (parcometre), care eliberează tichet, dotate cu panouri solare (independente energetic), dar și a unui sistem de administrare, mentenanță și control integrat a acestora.

Acordul-cadru va fi semnat pentru următorii doi ani, urmând ca firma câștigătoare să livreze maximum 80 de parcometre în urma primului contract subsecvent și 40 în al doilea. Conform Caietului de sarcini, se dorește montarea a 55 de automate în Constanța, 50 în Mamaia și 15 în Mamaia Nord. Astfel, Municipalitatea ar deține 66 de parcări publice cu 5.042 de locuri.

Administrația locală motivează că parcometrele sunt necesare pentru introducerea unei metode alternative de plată a tarifului de parcare pentru locurile din parcările publice. Astfel, automatele trebuie să permită plata cu bancnote, monezi, card bancar contactless, carduri preplătite, pentru eliberarea tichetului de parcare. Firma care le va livra le va monta, instala și le va pune în funcțiune, inclusiv sistemul de administare, mentenanță și control integrat. De aceea, ofertanții trebuie să facă dovada deținerii funcționării și utilizării unui astfel de sistem funcțional în alt oraș. De menționat că zece parcometre vor avea și modul de detecție a gradului de poluare.

Firmele interesate pot depune oferte până pe 10 martie a.c., ora 15.00. Acestea vor fi departajate pe baza componentei financiare (care are o pondere de 80% din punctajul total) și a garanției extinse oferite automatelor (peste cei trei ani obligatorii).

Așadar, Primăria se grăbește de zor să poată încasa taxele de parcare de vreme ce a publicat în consultare publică proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Parcărilor Publice din Municipiul Constanța fără a preciza clar care sunt cele două zone în care tarifele sunt diferite, deși procedura ar putea fi considerată nulă, deoarece nu sunt prezentate toate informațiile și documentele necesare, astfel încât cei interesați să poată trimite sugestii, propuneri și opinii în cunoștință de cauză (constănțenii mai au zece zile să facă asta!)

În plus, acum Confort Urban a lansat licitația pentru achiziția parcometrelor, deși regulamentul este încă în consultare și nici nu a fost votat de către consilierii locali.

Reamintim că, potrivit regulamentului propus, se vor institui două zone de taxare în municipiul Constanța. În Zona 1 se va putea parca maximum două ore, cu plata tarifului de parcare, fără posibilitatea prelungirii timpului de parcare. Iar în Zona 2, pentru ocuparea locurilor de parcare publică cu plată, trebuie achitată taxa de parcare curentă pe baza unei viniete. Astfel, taxa se plătește anticipat.

Rezervarea locurilor de parcare pe bază de abonament anual este valabilă de luni până vineri, între orele 15.00 și 8.00, iar sâmbătă și duminică, tot timpul

Atenție, în parcarile de reședință (din apropierea blocurilor) se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare apartament, în baza cererilor primite, iar dacă acesta este mai mare decât cel al locurilor de parcare, se va organiza licitație.

Taxele de parcare se vor stabili printr-o hotărâre a Consiliului Local.

M.M.

1 COMENTARIU

  1. 1. In parcarile de resedinta, in loc de licitatie eu zic sa se organizeze meciuri de box. Iar castigatorul, masculul alfa al parcarii, sa ia locul ala bun din fata scarii, sa poata sa-si vada masina direct de pe canapeaua din fata televizorului.

    2. Cu alte cuvinte, sarakiilor, voi care stati aici de 20 de ani si aveti loc platit dintotdeauna, incepand de maine parcati la Carrefour. Prioritate are bo$$u cu bemveu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.