Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu: În judeţ continuă asfaltările, vom inaugura 80 de kilometri de drum

0
921

Nu pierdem fondurile europene!”

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a acordat un interviu ziarului Focus Press, în cadrul căruia a ţinut să transmită mulţumiri tuturor medicilor de la Spitalul Judeţean pentru curajul de care dau dovadă. Discuţia cu preşedintele CJC s-a referit la situaţia din unitatea medicală aflată în subordinea consiliului, la cazul medicului care a decedat fiind infectat cu COVID-19, dar şi care sunt activităţile derulate în această perioadă – asfaltări, stadiul anumitor proiecte cu fonduri europene etc.

Iată principalele idei transmise de preşedintele CJC:

„De la începutul pandemiei am luat toate măsurile aşa încât activitatea să nu fie perturbată, unitatea de primiri urgenţe să funcţioneze cum funcţiona şi înainte; Am luat decizia ca unitatea de primiri urgenţe să aibă o anexă, am achiziţionat nişte containere, iar toţi pacienţii care vin la UPU sunt testaţi în acest punct de triaj – dacă testul este negativ, vin pe secţii şi sunt consultaţi, dacă testul este pozitiv, se face PCR-ul, se aşteaptă rezultatul şi apoi se iau măsuri de rigoare”.

„La ora actuală, 1000 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Constanţa au fost testate. La testul rapid au fost confirmate 12 cazuri, însă la testul Real Time PCR de la Spitalul de Boli Infecţioase a rezultat că doar 4 sunt pozitive, din câte am înţeles, şi au fost internate la Infecţioase”

„Mai mulţi angajaţi de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului intră în carantinare în centrele direcţiei, unde sunt bătrâni sau copii. Eu am propus ca toate aceste cadre care intră în carantinare să fie testaţi. Asta pentru că riscam ca cei care intră în carantinare în centre să aibă COVID-19. Mă bucur că, până la urmă, s-a luat decizia testării începând de mâine (azi, 23 aprilie – n.r.) şi apoi vor fi carantinaţi 14 zile”.

„Regia de Drumuri a început prima dezinfecţie pe drumurile judeţene încă de acum două săptămâni şi jumătate. S-a dat cu soluţie pe acele porţiuni de drum judeţean din interiorul localităţilor; periodic, la 2-3 săptămâni se vor face aceste acţiuni”

„Continuă lucrările de asfaltare în judeţ; cred că săptămâna viitoare inaugurăm 80 de kilometri de drum judeţean realizat de la începutul anului până acum”

„Nu vom pierde fondurile europene. Proiectele demarcate vor fi duse la bun sfârşit”

„La Muzeul de Istorie, reabilitarea clădirii, urmează să fie semnat contractual, înţeleg că sunt şi ofertanţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.