Preşedintele CJC, Mihai Lupu, susţine eliminarea taxei de pod de la Feteşti şi Giurgeni: “Îi invit la dezbatere pe toţi cei afectaţi. Aceste taxe de pod sunt o ruşine”

0
382

Anularea taxei de pod de la Dunăre care se plăteşte la Cernavodă – Feteşti şi Vadu Oii – Giurgeni s-a împotmolit la nivelul Parlamentului. Iniţiativa de eliminare a acestei taxe este susţinută şi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, care face apel către cei afectaţi să se coalizeze şi să transmită împreună un mesaj către premier şi către ministrul Transporturilor.

„Constanţa şi Tulcea sunt singurele judeţe ale ţării care plătesc să intre şi să iasă din ţara noastră. Aceste taxe de pod par neînsemnate, îi pun pe producători şi pe cei care fac transport de persoane pe picior de inegalitate cu ceilalţi omologi de-ai lor din toată ţara. Argumentul că din 28 de milioane rezolvă anumite probleme nu stă în picioare. Lucrul acesta l-am adus la cunoştinţă şi fostului premier, şi actualului, şi îl voi aduce la cunoştinţă ministrul. Am văzut un punct de vedere al unui sindicat, cum că, vezi Doamne, nu vor mai avea bani să repare drumurile. Păi, atunci, trebuie să punem taxe pe toate podurile, ca să fie bani. Şi gândiţi-vă că – atenţie! – ca să treci de la Feteşti pe jos este interzis. Cu bicicleta nu se poate. Cu maşina se poate, dar trebuie să plăteşti sau să iei trenul, dar trebuie să iei bilet. Nu se poate aşa ceva”, a declarat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, Mihai Lupu.

Preşedintele CJC a mai subliniat că această taxă este una discriminatorie şi a comentat că, dacă ar fi să luăm exemplul acestei taxe, şi constănţenii ar putea introduce bariere de acces pe litoral, pentru restul ţării, dar acest lucru nu ar fi corect: „Intenţionez ca imediat după Anul Nou să convoc toţi producătorii şi toţi oamenii angrenaţi în transportul peste Dunăre, să facem o scrisoare de protest, să aducem la cunoştinţă şi primului ministru, şi ministrului Transporturilor şi Parlamentului ca prin lege să fie eliminată această taxă discriminatorie pentru cetăţenii Dobrogei. Nu e normal ca noi, dobrogenii, să plătim să intrăm în ţara noastră. (…) Sunt foarte multe variante care pot completa această aşa-zisă „gaură” în buget. Nu cred că bugetul Transporturilor va fi dezechilibrat că cineva nu plăteşte această taxă. (…) Ne întoarcem la era barierelor, punem şi noi barieră să intraţi şi să ieşiţi de pe litoral, dar nu e corect”.

„Prin intermediul dvs., lansez o invitaţie tuturor celor care sunt afectaţi de aceste taxe, în luna ianuarie să facem o dezbatere cu ministrul Transporturilor, să chemăm factorii decizionali, oamenii politici, pentru că nu se poate aşa ceva, să fim discriminaţi în propria ţară. Aceste taxe de pod sunt o ruşine”, a conchis preşedintele CJC, Mihai Lupu.

Interviu complet:

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.