Președinții secțiilor de votare, ținuți duminică noapte în frig, în fața Primăriei Mangalia

0
251
Saci cu buletinele de vot

Președinții secțiilor de votare din municipiul Mangalia au reclamat, luni, faptul că au fost ținuți mai bine de patru ore, în frig, în noaptea de duminică, în fața Primăriei, pentru a putea preda sacii cu buletine și celelalte materiale. Biroul Electoral Județean și Instituția Prefectului – Județul Constanța susțin că nu știu nimic de acest incident, iar administrația locală nu ne-a putut oferi un punct de vedere până la acest moment.

După închiderea urnelor și numărarea buletinelor de vot, președinții secțiilor de votare și locțiitorii lor au trebuit să meargă, în toiul nopții, la Primării pentru a preda sacii cu buletine și celelalte materiale din secție. La Mangalia, aceștia ar fi fost ținuți până la ora 5 dimineață în frig, în fața sediului administrației locale, până au sosit toți președinții, de la toate secțiile din localitate, altfel nu li s-a permis accesul și nimeni nu a vrut să primească sacii cu buletinele de vot.

Vlad Jipa, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean Constanța, ne-a declarat că nu are informații despre acest incident și a adăugat că „poate cineva din Primăria Mangalia a interpretat greșit instrucțiunile primite. Trebuie să luăm în calcul și contextul pandemic în care ne aflăm, totul a fost mult mai greu din această cauză“.

Nici reprezentanții Instituția Prefectului – Județul Constanța nu știau nimic despre interzicerea predării sacilor cu buletinelor de vot la Primăria Mangalia până la venirea tuturor președinților secțiilor de votare din localitate.

Iar reprezentanții Primăriei Mangalia nu ne-au putut oferi nicio informație deoarece secretarul municipiului era liber, după ce a fost prezent în noaptea de duminică, 06.12.2020, la primirea sacilor cu buletinele de vot. 

Vom reveni!

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.