Prețul licitației pentru bucata de plajă din Mamaia care ar urma să fie cumpărată de firma lui Ion Dumitrache, pornește de la 1,4 milioane de euro

2
5663
Ion Dumitrache, preşedintele PSD Constanţa - Organizaţia Municipală

Proiectul pentru cumpărarea unei bucăți de plajă din stațiunea Mamaia de către firma condusă de Ion Dumitrache, liderul Organizației Municipale PSD Constanța, intră la vot, din nou, în Consiliul Local Constanța. De această dată, se va aproba prețul de pornire a vânzării terenului. Luna trecută, consilierii locali PNL și PSD au acordat vot favorabil pentru oportunitatea vânzării acestei suprafețe de 854mp.

Consilierii locali constănțeni vor vota joi, 30 martie a.c., printre altele, Proiectul de hotărâre nr. 120/2023 privind aprobarea vânzării prin licitație publică, a Caietului de sarcini, a Fișei de date a procedurii, precum și a Raportului de evaluare ce stabilește prețul minim de pornire a vânzării terenului în suprafață de 854 mp, situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, identificat cu număr cadastral 230677, proprietatea privată a Municipiului Constanța, aferent construcției C1 – Bufet Felix – Parter, cu respectarea dreptului de preemțiune al societății Marina&Santis SRL.

USR Constanța a lansat o petiție pentru stoparea vânzării plajelor din stațiunea Mamaia

Consilierii locali USR Constanța au inițiat o petiție intitulată „STOP vânzării plajelor din Mamaia! Acestea sunt ale constănţenilor, nu ale PNL şi PSD“. Aceștia transmit că vor vota împotriva acestui proiect. „Aşa cum a făcut-o şi în şedinţa de Consiliu Local de luna trecută, USR Constanţa se opune ferm acestui abuz şi solicită primarului Vergil Chiţac retragerea de pe ordinea de zi a proiectului prin care vrea să-i ofere pe tavă lui Ion Dumitrache o bucată din patrimoniul public.“

Prețul terenului

Prețul de pornire al licitației publice pentru terenul din stațiunea Mamaia este de 1.485.960 de euro, fără TVA.

„Consiliul Local al Municipiului Constanța își însușește Raportul de evaluare numărul A.E.C. 115/15.03.2023 întocmit de AEC Consulting SRL, înregistrat la Primăria Municipiului Constanța sub numărul 54500/17.03.2023, ce stabilește prețul de vânzare, respectiv prețul minim de pornire a licitației publice pentru bunul imobil teren identificat la articolul 1, în sumă de 1.485.960 euro, fără TVA, anexa numărul 1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre“, conform documentului.

Prețul stabilit se va achita în maximum 30 de zile de la data primirii notificării.

„Notificarea titularului dreptului de preempțiune în termen de 15 zile, cu privire la prezenta hotărâre și exprimarea opțiunii ferme de cumpărare de către societatea Marina&Santis SRL în termen de 15 zile de la primirea notificării. Achitarea prețului stabilit prin raportul de evaluare precizat la articolul 2, în sumă de 1.485.960 de euro, la care se adaugă TVA, conform legislației în vigoare, și a celorlalte cheltuieli ocazionate de procedura de vânzare, se va face integral, în maxim 30 de zile de data primirii notificării. Continuarea procedurii de vânzare prin licitație publică, în situația în care preemtorul Marina&Santis SRL nu și-a exercitat dreptul de preempțiune privind cumpărarea imobilului teren identificat la articolul 1, în termenul legal sau și-a exprimat opțiunea de cumpărare, dar nu a făcut dovada achitării prețului de vânzare“, potrivit proiectului de hotărâre.

Context

Consiliul Local Constanța a adoptat marți, 28 februarie a.c., în cadrul unei ședințe ordinare, proiectul de hotărâre privind aprobarea oportunităţii vânzării terenului în suprafaţă de 854 mp, situat în municipiul Constanţa, staţiunea Mamaia, identificat cu număr cadastral 230677, proprietatea privată a Municipiului Constanţa, aferent construcţiei C1 – Bufet Felix – Parter, cu respectarea dreptului de preempţiune al societăţii Marina & Santis SRL.

Consilierii locali PNL și PSD au votat „pentru“, în timp ce USR a votat „împotrivă“. Rezultatul votului: 19 voturi „pentru“, opt „împotrivă“. Un singur consilier local USR a votat „pentru“. Este vorba despre Iulian Călin, care a și fost exclus, ulterior, din partid.

Societatea Marina&Santis SRL a solicitat cumpărarea suprafeței de 854 de metri pătrați, situată în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, pe care este edificat Bufetul Felix. Asociații firmei sunt Ion Dumitrache (liderul Organizației Municipale PSD Constanța) și Maria Dumitrache.

Detalii despre firmă

Marina&Santis SRL este o firmă din Constanța, cu sediul în Mamaia, înființată în anul 1991. Administratorul acesteia este Sorin Lupu, în timp ce asociați sunt Ion Dumitrache și Maria Dumitrache. Obiectul de activitate al firmei este „hoteluri și alte facilități de cazare similare“. În anul 2021, firma a avut o cifră de afaceri de 8.682.183 de lei, un profit net de 2.410.643 de lei și 34 de angajați, potrivit listafirme.ro.

S.C. Marina&Santis SRL, cu sediul în stațiunea Mamaia, zona Bavaria Blu Hotel, figurează înregistrată în evidențele fiscale la adresa din stațiunea Mamaia, cu imobilul compus din construcția „Bufet Felix“, cu o valoare de inventar în sumă de 325.049 de lei, cu o suprafață construită desfășurată de 480 metri pătrați și teren intravilan în folosință în suprafață de 854 de metri pătrați, deținut conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub numărul 1999/28.05.2023, încheiat cu SC Aurora Tour 94 SRL, se arată în proiect. Pentru terenul în suprafață de 854 de metri pătrați, SC Marina&Santins SRL deține un drept de superficie cu titlu oneros cu Încheiere de autentificare cu numărul 452/21.04.2020, potrivit documentului.

Petruț IACOB

Citește și:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.