Primăria a pierdut, definitiv, procesul cu firma care nu mai vrea să facă PUZ-ul staţiunii Mamaia

0
491

Primăria Constanța nu va primi nicio despăgubire de la Synergetics Corporation SA, pentru că aceasta nu mai vrea să actualizeze Planului Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia.

În noiembrie 2021, Primăria Constanța a lansat licitația pentru actualizarea Planurilor Urbanistice Zonale Palazu Mare, Mamaia și Veterani – Constanța Sud, și pentru elaborarea celor ce vizează zonele Celulozei, Piața Griviței și Poarta 3 – Poarta 4. Valoarea maximă a contractului a fost de 3.878.865 de lei.

Singurul ofertant a fost Synergetics Corporation, dar contractul nu a fost atribuit, deoarece în martie a.c. societatea pe acțiuni a atacat licitația la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, solicitând modificarea clauzelor contractuale, astfel încât plățile să fie efectuate pentru fiecare livrabil individual recepționat, nu pentru fiecare etapă realizată.

CNSC nu i-a dat câștig de cauză, iar Synergetics nu a reușit să schimbe decizia Consiliului nici în instanță, plângerea fiindu-i respinsă, definitiv, ca nefondată în luna aprilie a.c., de Curtea de Apel Constanța.

Însă, apoi, societatea pe acțiuni a refuzat să semneze contractul, așa că Primăria a dat-o în judecată, solicitând despăgubiri acesteia, pentru întârzierea ce a provocat-o realizării planurilor urbanistice zonale. Administrația locală a cerut Tribunalului Constanța să oblige pârâtul să achite dobânzi legale la prețul total al contractului, de peste 163.000 de lei, pentru perioada 21.11.2021 – 21.04.2022, adică de la data inițierii licitației anulate până la data respingerii definitive, de către instanță, a plângerii depuse de Synergetics.

În iulie a.c., magistrații au respins, însă, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată formulată de Primăria Constanţa, prin primar, în contradictoriu cu Synergetics Corporation SRL.

Decizia nu a fost definitivă, așa că administraţia locală a atacat-o, dar Curtea de Apel i-a respins recent recursul, ca nefondat. Iar această hotărâre a magistraților este definitivă.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.