Primăria ascunde evaluarea activității fostului manager al Spitalului de Infecțioase? USR neagă că un consilier local a fost scos cu forța din biroul city managerului

0
1030

Consilierii locali USR Constanța au solicitat raportul de evaluare a activității fostului manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, dr. Stela Halichidis, pentru anul 2020, dar Primăria nu l-a eliberat până acum.

La sfârșitul lunii mai a.c., consilierii locali constănțeni au aprobat Regulamentul de organizare și desfășurare a evaluării anuale a activității fostului manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, dr. Stela Halichidis, și componența Comisiei de evaluare și de soluționare a contestațiilor.

Evaluarea a avut loc, managerul a primit nota maximă pentru activitatea depusă în 2020, însă la începutul acestei luni a avut loc tragedia din unitatea medicală. Așa că aleșii locali USR au solicitat raportul evaluării activității managerului, au depus și cereri scrise, dar răspunsul primit este că nu se înțelege clar ce vor.

„Având în vedere incendiul și faptul că se convocase o ședință a Consiliului de Administrație al spitalului, spital aflat în subordinea Consiliului local, doamna consilier Mirela Garip s-a prezentat la Biroul de Resurse Umane, de unde a cerut o copie a raportului de evaluare, ce ar fi trebuit să fie realizat de o comisie condusă de doamna city manager. O funcționară de la acest departament a rugat-o să aștepte până merge la doamna city manager pentru a îi procura o copie după actele solicitate. A revenit în 10 minute, spunându-i doamnei Garip că nu poate să îi dea actele solicitate întrucât chiar atunci erau studiate de doamna city manager.

În acel moment, doamna consilier local a mers la doamna city manager și, cerându-și scuze că o întrerupe din analiza dosarului, a rugat-o să lase pe cineva să-i faca o copie xerox dupa acte.

Prima reacție a city manager-ului a fost de a o dojeni pe doamna Garip spunându-i că noi, consilierii USR, vrem acces la prea multe informații pe care nu ar trebui să le avem.

Apoi, colega noastră a fost pusă să scrie o cerere prin care să solicite documentele, specificând și care este motivul pentru care le solicita. La întrebarea doamnei Garip dacă va primi copiile în baza solicitării în scris, doamna city manager a răspuns că va analiza, ulterior, dacă există temei real să le pună la dispoziția consilierilor USR.

Solicitarea a fost înregistrată la Registratură și s-a primit un răspuns în data de 08.10.2021, la o săptămâna distanță, la dispoziția consilierilor USR fiind pusă doar o copie de pe HCL-ul prin care a fost constituită Comisia de evaluare, nu și raportul de evaluare, motivându-se că nu se înțelege foarte clar ce raport este solicitat.

În data de 11.10.2021, domnul consilier local Mihai Ochiuleț a făcut o nouă solicitare a raportului.

Suntem în data de 16.10.2021, la peste doua săptămâni de la incendiu, și informațiile nu au ajuns încă în posesia consilierilor locali USR“, au transmis aleșii locali USR.

Însă, cu privire la aceste solicitări ale consilierilor locali USR, city managerul Felicia Ovanesian a declarat, într-un interviu, că unul dintre ei a agresat-o verbal și chiar a fost nevoită să solicite intervenția agenților de pază pentru ca acesta să părăsească biroul său.

Aleșii locali USR neagă că s-ar fi petrecut un astfel de incident, Mihai Ochiuleț părăsind biroul administratorului Constanței înainte ca aceasta să cheme agenții de pază și fără urlete și țipete.

„În timp ce Mirela Garip scria solicitarea pentru a intra în posesia documentelor, domnul consilier local Mihai Ochiuleț a întrebat secretara doamnei city manager dacă aceasta și colega noastră sunt în birou și a bătut la ușă dar, având în vedere că ușile sunt duble, este posibil să nu se fi auzit. După ce a intrat, colegul nostru a întrebat-o pe doamna city manager de ce refuză să ne pună la dispoziție documentele. Aceasta nu a răspuns și atunci Mihai Ochiuleț a repetat de trei sau patru ori solicitarea de a ne fi puse la dispoziție documentele. În acel moment, doamna city manager l-a poftit afara și, după ce a pus din nou întrebarea, colegul nostru a ieșit pe hol și doamna city manager a chemat paza.

Ulterior, pe holul instituției, Mihai Ochiuleț a întrebat-o pe doamna city manager de ce sunt documentele la dumneaei și dacă și domnia sa a făcut cerere pe 544 (Legea privind liberul acces la informațiile de interes public – n.r.) pentru a intra in posesia lor. Doamna city manager a spus că ea a luat dosarul doar ca să își aducă aminte de evaluarea pe care a dat-o, recunoscând că nu are niciun fel de atribuții în ceea ce privește Spitalul de Boli Infecțioase, spital ce se află în subordinea Consiliului Local, motiv pentru care consilierii locali ar fi trebuit sa aibă acces la toate informațiile“, au mai transmis consilierii locali USR.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.