Primăria caută, în sfârșit, constructor pentru creșterea eficienței energetice a clădirii Teatrului de Stat Constanța

0
141

Deși contractul de finanțare europeană pentru modernizarea clădirii Teatrului de Stat Constanța a fost semnat la sfârșitul lunii aprilie 2020, Primăria a demarat abia acum licitația pentru achiziția lucrărilor de construcții din cadrul proiectului.

Primăria Constanța a obținut peste 4,8 milioane de lei pentru creșterea eficienței energetice a clădirii Teatrului de Stat Constanța, prin Programul Operațional Regional. Prin proiect, vor fi implementate mai multe măsuri pentru optimizarea consumurilor energetice la nivelul clădirii și alinierii la standardele și cerințele de performanță europene. Astfel, vor fi consolidate fundațiile, refăcute finisajele interioare și exterioare, termoizolați pereții și acoperișul, înlocuită tâmplăria, refăcute instalațiile sanitare, termice și electrice, de alimentare cu apă și canalizare, vor fi instalate panouri fotovoltaice etc.

Dar deși contractul de finanțare europeană a fost semnat la sfârșitul lunii aprilie 2020, Primăria a demarat abia acum licitația pentru achiziția lucrărilor de construcții din cadrul proiectului. Valoarea maximă estimată a acestora este de 8.303.368,69. Ofertele se pot depune până în data de 9 august a.c., ora 15.00.

Cu siguranță, demararea lucrărilor a fost întârziată și de faptul că administrația locală a trebuit să organizeze trei licitații până când firmele s-au arătat interesate să depună oferte pentru realizarea documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiții. Contractul în acest sens a fost semnat abia în luna mai 2020, dar de atunci a mai trecut un an.

Rămâne de văzut dacă noua achiziție va avea un câștigător, dacă vor exista contestații etc. O grămadă de probleme pot apărea în cazul unei licitații, chiar reluarea acesteia. Să sperăm, însă, că nu va mai trece un an până la demararea lucrărilor. Pentru că termenul lor de finalizare nu poate fi modificat: cel mai târziu noiembrie 2023.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.