Primăria caută spații pentru campania de vaccinare antiCOVID

0
369

Anul viitor va începe campania de vaccinare împotriva COVID-19 pentru populație, iar Primăria Municipiului Constanța ia primele măsuri pentru desfășurarea ei în condiții de siguranță, atât pentru personalul medical, cât și pentru persoanele care se vor vaccina. În Constanța, acțiunea de imunizare se va desfășura în mai multe centre de vaccinarem care vor fi repartizate în două sau mai multe spații.

Primăria Municipiului Constanța lucrează, în această perioadă, la identificarea spațiilor necesare pentru campania de vaccinare antiCOVID, care vor fi organizate cu respectarea circuitului unidirecțional (intrări și ieșiri separate). De asemenea, Municipalitatea va asigurarea execuția lucrărilor de compartimentare și branșare a centrelor de vaccinare la rețelele de apă/canalizare și alte utilități. Fiecare sală va fi dotată cu mobilier specific activității de vaccinare: mese speciale, scaune, dar și echipamente și produse pentru asigurarea igienei și curățeniei.

Centrele medicale vor funcționa după ce vor fi evaluate și avizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța. 

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi imunizate grupele populaționale, după cum urmează:

Etapa I – lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat. Astfel, începând de duminică, 27 decembrie a.c., vor fi imunizate 155 de cadre medicale din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța;

Etapa a II-a – populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;

Etapa a III-a – populația generală.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.