Primăria Constanța a dat undă verde: se vor desființa spațiile insalubre din bazarul Ștefăniță Vodă

0
5618

Primăria municipiului Constanța a emis joi, 2 decembrie a.c., a emis Certificatul de Urbanism în vederea desființării mai multor imobile, în regim de urgență, din incinta Bazarului Ștefăniță Vodă. Beneficiarul lucrărilor este unitatea administrativ teritorială  prin Regia Autonomă de Exploatarea a Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța.

Precizăm că Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a făcut primii pași în luna octombrie a.c., în conturarea profilului unei viitoare investiții pe strada Soveja intersecție cu strada Ștefăniță Vodă – Bazarul Ștefăniță Vodă. A fost lansat şi un chestionar, constănţenii opinând că în locul bazarului ar trebui făcută o parcare sau un parc.

În prezent spațiile clădirii sunt insalubre, RAEDPP Constanța aflându-se în imposibilitatea de a încheia contracte pentru desfășurarea de activități economice din cauza stadiului avansat de deteriorare în care se află. Regia a procedat în luna august 2021 la protejarea cu mesh-uri perimetrale a imobilului, după ce în septembrie 2020, contractele de asociere încheiate de Regie cu agenții economici care își desfășurau activitatea în incintă au încetat prin ajungere la termen.

Bazarul Ștefăniță Vodă a fost edificat pe terenul situat pe strada Soveja – intersecție cu strada Ștefăniță Vodă, în suprafață de 3.350 mp, proprietate a municipiului Constanța, administrat de RAEDPP Constanța.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.