Viorel Ionescu: „Am cheltuit doar 50 de mii de lei pentru iluminatul festiv. Prefer ca banii din bugetul local să îi folosesc în proiecte”

1
1624
Viorel Ionescu

Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar fiecare localitate a județului Constanța va fi împodobită cu iluminat festiv, becuri, beteală. Primăriile au început deja demersurile pentru ca unitățile administrativ teritoriale pe care le conduc să fie împodobite cu ocazia sărbătorilor.

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a declarat pentru Focus Press că administrația locală a început să monteze iluminatul festiv. Anul acesta aproximativ 50 de mii de lei au fost cheltuiți din bugetul local pentru a completa ghirlandele și becurile deteriorare, dar în rest, sunt cele din anii precedenți. Primarul Viorel Ionescu speră ca în weekend-ul următor acestea să lumineze în orașul Hârșova în culorile specifice sărbătorilor de iarnă.

„Am început să amplasăm, intenționez să le dăm drumul, în weekendul înainte de Moș Nicolae sau în celălalt weekend. Eu, personal aș vrea să le pornesc în weekendul înainte de Ajun pentru că sărbătorile de iarnă încep în a doua jumătate a lunii decembrie. Dar mă voi sfătui și cu echipa, că așa este normal și firesc, vom vedea. Aranjamentele de Crăciun sunt cele din anii trecuți, am mai făcut câteva și am și achiziționat. Aceasta pentru că, tot ceea ce înseamnă moși Crăciun gonflabil au fost distruși și nu am mai achiziționat în acest an de acest fel. Am cheltuit undeva la 40 de mii de lei, 50 de mii de lei, din bugetul local. Eu sunt un primar mai econom. Cetățenii se gospodăresc ca în fiecare an și singuri, își montează în afara case luminițe, instalații”, a declarat, pentru Focus Press, Viorel Ionescu.

Ionescu a adăugat că preferă să investească banii din bugetul local pentru proiecte de dezvoltare, infrastructură.

„Prefer ca banii din bugetul local să îi folosesc în proiecte, am fost multe proiecte, la mine efectiv fiecare leu contează. Spre exemplu, de curând am câștigat un proiect dotare cu echipamente IT, proiect în valoare de 3 milioane de lei, iar din bugetul local trebuie să pun 2%, undeva la vreo 60 de mii de lei. Este un proiect pentru elevi, profesori și chiar și părinți, iar acest soft îl vor folosi în fiecare an. În continuare eu sunt pe investiții, pe dezvoltare”, a conchis primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu.         

Loredana MIHAI

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.