Primăria Constanța a lansat licitația publică pentru realizarea arhivei digitale din cadrul proiectului Smart CT

0
244

Primăria municipiului Constanța a inițiat o licitație, în cursul zilei de miercuri, 9 iunie a.c., în vederea achiziției serviciilor de realizare a arhivei digitale aferentă proiectului Smart CT, iar valoarea se ridică la suma de aproximativ 205 milioane de lei. Despre acest proiect s-a discutat încă din anul 2018.

La acea dată. Municipalitatea a organizat la Centrul de Excelență în Turism și Servicii Tomis o conferință de presă cu scop informativ asupra lansării acestui proiect.

Investiția este cofinanţată din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, Axa prioritară 2, Administraţie publică şi sistem judiciar accesibile şi transparente, Operaţiunea Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP – Security Content Automation Protocol.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea capacităţii administrative a Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Constanţa prin dezvoltarea capacităţii de planificare strategică şi prin simplificarea procedurilor administrative, corelată cu introducerea de metode electronice de gestionare şi management a documentelor administrative, fapt ce va determina creşterea calităţii actului administrativ pe termen lung.

Unul din obiectivele specifice ale proiectului îl reprezintă eficientizarea și simplificarea serviciilor furnizate cetățenilor de către UAT municipiul Constanta prin implementarea unei soluții de portal cu servicii digitale pentru cetățeni, managementul documentelor, ERP si digitalizarea parțială a arhivei, având ca rezultat transformarea a 217 metri liniari de arhivă fizică, în arhivă electronică.

Proiectul „SMART CT” are o valoare totală de 3.618.486,48 lei din care 3.075.713,52 lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene, 470.403,23 lei valoarea eligibilă rambursabilă de la bugetul de stat și 72.369,73 lei cofinanţarea beneficiarului – UAT Municipiul Constanţa.

În cadrul proiectului Smart CT se doreşte realizarea arhivei digitale. Această activitate presupune achiziţia de servicii specializate de digitalizare arhivă. Se estimează transferarea a 217 metri liniari de arhivă fizică, în arhivă electronică. Numărul de documente a fost estimat volumetric la 217 metri liniari. Se estimează că întreaga cantitate este compusă din documente neprelucrate arhivistic.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.