Groapa de gunoi de la Costineşti, reclamată din nou. Şeful Gărzii de Mediu a promis că vine în control

0
386
sursa foto: https://blog.iridex.ro

Locuitorii din comuna Costinești se confruntă, de ani de zile cu o problemă extrem de gravă, groapa de gunoi de la marginea unității administrativ teritoriale care creează disconfort în orice perioadă a anului, dar mai ales în plin sezon estival când temperaturile urcă în termometre.

Totuși, în urma memoriilor depuse de primarul Dumitru Jeanu, Garda de Mediu Constanța a demarat mai multe controale la respectiva groapă de gunoi. Societatea Iridex a fost sancționată în luna mai a anului curent și are două luni să rezolve deficiențele constatate, altfel depozitul de deșeuri ar putea fi închis. Oricum ar fi, consilierii locali au aprobat organizarea unui referendum în acest sens.

Una peste alta, până la soluționarea problemei, dacă se va concretiza, mirosul extrem de neplăcut le dă bătăi de cap tuturor celor ce tranzitează zona, unde mai pui că, turiștii încep să își facă apariția în stațiunile de pe litoralul românesc, iar Costinești se numără printre acestea.

Primarul Dumitru Jeanu încearcă prin orice mijloace soluționarea acestei lacune, ba chiar, aflând de vizita comisarului șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu la Constanța, s-a prezentat pentru a-i expune în detaliu această problemă.

Contactat de Focus Press, primarul Dumitru Jeanu a declarat: ”I-am expus domnului comisar șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, problema cu care se confruntă comuna Costinești și mi-a promis că va veni personal aici pentru a vedea despre ce este vorba. Știți, este din ce în ce mai dificil pentru că, după ce a plouat, apoi temperaturile au fost destul de ridicate, au fost zile în care a mirosit îngrozitor. Cred că trebuie să se pună la punct legislația că degeaba societatea Iridex a fost sancționată contravențional de către Garda de Mediu Constanța, vor plăti amenda și apoi? Cred că dacă ar răspunde penal ar lua măsuri mai rapid” .

Reamintim că în 2004, în apropierea Costineștiului, Iridex Group Salubrizare S.R.L. a deschis un depozit de deșeuri, pe terenul de 10 ha cumpărat de la Primărie, cu 12.000 de euro. Deoarece groapa de gunoi se află foarte aproape de comună, mai ales de când s-au tot construit locuințe în zonă, cetățenii depun în mod constant plângeri la toate instituțiile abilitate, din cauza miasmelor, dar aceasta nu a fost închisă până acum, ci Iridex a fost doar amendată din când în când.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.