Încă un pas pentru organizarea unui referendum la Costineşti: se doreşte desfiinţarea gropii de gunoi aparţinând Iridex

0
521
sursa foto: https://blog.iridex.ro

Într-un material anterior, Focus Press aducea în atenția cititorilor faptul că un consilier local social democrat din comuna Costinești dorește să rezolve o problemă cu care se confruntă unitatea administrativ teritoriale de ceva vreme.


Groapa de gunoi aparținând societății Iridex Group Salubrizare, înființată în imediata vecinătate a localității, este motiv de disconfort olfactiv pe tot parcursul anului.
Consilierul local PSD Adrian Condari anunța susținerea unui referendum ce are ca scop desființarea acestei gropi de gunoi, despre care s-au plâns de nenumărate ori cetățenii. Astfel, într-o ședință a Consiliului Local Costinești a fost votată iniţiativa de desființare a depozitului de deșeuri. 
Contactat de Focus Press, consilierul Adrian Condari a declarat: “Amendamentul propus de mine a fost votat în unanimitate de către cei 13 consilieri, astfel că în momentul de față așteptăm ca restricțiile în vigoare să se relaxeze, în sensul să putem organiza un referendum, să putem stabili o dată. Noi am vrea în această primăvară să organizăm acest referendum”.

Și primarul comunei Costinești, Dumitru Jeanu a declarat pentru Focus Press că pentru acest proiect s-a votat în unanimitate și că așteaptă vești de la Prefectura Județului Constanța, în sensul de relaxare a măsurilor impuse în contextul prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2. ”Pentru închiderea gropii de gunoi s-a votat în unanimitate și acum așteptăm să vedem pasul următor, să vedem și costurile necesare care vor fi. Așteptăm să vedem ce ne vor spune și cei de la Prefectura Județului Constanța”, a spus edilul
Totodată, primarul Dumitru Jeanu a trimis şi un memoriu ministrului Mediului, solicitând controale la groapa de gunoi, pentru închiderea sau mutarea acesteia.


Citește și: https://focuspress.ro/consilierul-psd-adrian-condari-vrea-referendum-pentru-inchiderea-gropii-de-gunoi-de-la-costinesti/

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.