Consilierul PSD Adrian Condari vrea referendum pentru închiderea gropii de gunoi de la Costinești

0
706
Consilierul Adrian Condari dorește referendum pentru desființarea gropii de gunoi din Costinești

Un consilier local din Costinești a anunțat că inițiază o acțiune în privința desființării gropii de gunoi din zonă. Este vorba despre depozitul de deșeuri aparținând societății Iridex Group Salubrizare, înființat în imediata vecinătate a localității și de unde provin mirosuri greu de suportat, atât vara, cât și iarna.

Consilierul local  Adrian Condari (PSD), fost candidat la Primăria Costinești, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, faptul că locul gropii de gunoi nu este într-o stațiune turistică și nici în apropierea locuințelor, motiv pentru care dorește să strângă semnături pentru inițierea unui referendum.

Sunt ani de zile de când mirosul ne face să nu ne mai simțim acasă. Multe promisiuni și nimic concret! Îmi aduc aminte, în urmă cu aproape cinci ani, groapa de gunoi a fost filmată și s-a încercat o mobilizarea a localnicilor, pentru a o închide.

Au fost prezenți doar 20 dintre aceștia! Parcă celorlalți mirosul nu li se mai părea atât de puternic. Cred că este momentul să ne mobilizăm, să strângem semnături de la fiecare dintre familii să arătăm că suntem o voce unită și să începem să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a elimina această sursă de infecție și de mirosuri.

Nu putem lăsă moștenire celor mici un morman de gunoi pe care să-și construiască viitorul. Voi începe să strâng semnături din casă în casă și sper să se mobilizeze și alți localnici!

Mă voi duce cu aceste liste dacă este nevoie până la ministrul Mediului la București. Se pregătește o lege a mirosurilor, dar până atunci nu putem crede în parfumanții  promiși de nesimțirea conducerii gropii de gunoi.

Mâine voi redacta textul împreună cu cu cei doi consilieri cu care am făcut un grup ce ne dorim să mențînă echilibrul. Nu o petiție online și nici promisiunile din campanie nu ne vor salva de acest focar de impuțenie!

Îi rog pe cei care vor să mi se alăture să îmi scrie și de joi eu o voi lua din casă în casă pentru a strânge semnăturile cu care voi demara lupta cu mirosul și jegul! Putem fi uniți în față acestui monstru? Să ne ajute Dumnezeu!”, a scris social-demovcratul Adrian Condari pe Facebook.

De precizat că și primarul Dumitru Jeanu a trimis un memoriu ministrului Mediului, solicitând controale la groapa de gunoi, pentru închiderea sau mutarea acesteia.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.