Un constănțean a fost salvat de pe Vârful Omu, după ce a dormit două nopți în zăpadă

0
219
Salvamontist alături de constănțean - Foto: Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița

Echipa Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița a intervenit în cursul după-amiezii zilei de miercuri, 6 ianuarie 2021, pentru a acorda sprijin unui bărbat care timp de două nopți a dormit sub cerul liber, în zona Babele-Omu. La ora transmiterii acestei informații, bărbatul, care este din Constanța, se află în afara oricărui pericol.

Echipamentul profesional i-a salvat viața turistului care două nopți a dormit sub cerul liber după ce s-a rătăcit undeva între Babele-Omu, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Bărbatul, epuizat fizic, a fost găsit în zona Platoul Babelor, de echipa Salvamont Bușteni, aflată în patrulare și care fuse alerta încă din seara zilei de luni, 4 ianuarie de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița care a sesizat faptul că un autoturism se află în zona telecabinei Peștera și propietarul nu a revenit de pe traseu.

Bărbatul a fost preluat din zona Babelor de către echipa Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița și transportat până la autoturismul care se afla la telecabina Peștera. Bărbatul în vârstă de 45 de ani este din Constanța și a plecat singur în drumeție la Vârful Omu, în cursul zilei de luni, 4 ianuarie 2021, pornind din zona telecabinei Peștera unde și-a lăsat autoturismul. Vremea capricioasă, ceața și precipitațiile i-au creat mari probleme, bărbatul fiind epuizat fizic și pus în situația de a nu mai putea continua drumul. Nu a putut nici să solicite ajutor la 112 sau Salvamont pentru că telefon mobil i s-a descărcat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.