Amenzi de peste 1.000.000 euro, pentru muncă nedeclarata, în anul 2020

0
402
Inspectoratul Teritorial de Munca

Inspectoratul Teritorial de Munca Constanța a desfășurat acțiuni de verificare și control, a societăţilor comerciale, care își desfașoară activitatea pe raza judeţului Constanţa.

Controalele au avut ca obiectiv principal identificarea și combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale din legislaţia muncii.

Inspectorii de muncă din cadrul Serviciul Control Relaţii de Munca au verificat în anul 2020 un numar de 3088 agenti economici dintre care 886 au fost sancționați. Au fost aplicate 631  amenzi  în valoare de 6.560.600 lei și 255 de avertismente.

Au fost depistate 271 de persoane care munceau fără forme legale la 152 angajatori, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 5.170.000 lei.

În urma verificărilor au mai fost depistați 8 angajatori care foloseau copii minori, fără a respecta regimul de lucru al minorilor, pentru care a fost sesizat Parchetul de pe Langă Judecătoria Constanța.

În acest an, au fost înregistrate și soluționate un numar de 1413 sesizări ale cetățenilor  cu referire la: concedieri abuzive, neplata drepturilor salariale, neplata orelor suplimentare, nerespectarea timpului de lucru si de odihna, neacordarea concediilor de odihna, refuzul angajatorului de-a îndeplini măsurile dispuse în urma controlului, refuzul angajatorului de-a elibera documentele solicitate de salariați, nerespectarea programului de lucru și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.