Trei focare consecutive de coronavirus la Căminul de bătrâni din Constanţa şi 12 decese din rândul vârstnicilor

0
4235

Atât directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, cât și cel al Căminului pentru persoane vârstnice au fost suspendați din funcție din cauza gestionării dezastruoase a situației îmbolnăvirilor cu COVID-19 de la cămin. Acesta este răspunsul oficial al Primăriei Constanţa, menit să clarifice întrebările stăruitoare pe acest subiect.

Suspendarea din funcţie a celor doi directori a avut loc încă de la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, explicaţia fiind, şi la acea vreme, legată de focarul de coronavirus. Ce nu se menţionează este că la nivelul direcţiei există şi un deficit de personal care să îngrijească, la domiciliu, bătrânii. Pentru acest serviciu se încearcă acum să se facă angajări. Cum s-a ajuns la deficit? Se pare că ar fi o chestiune premeditate, pentru ca de această variantă a îngrijirii la domiciliu să se poată ocupa o firmă privată c ear avea legături cu fosta conducere a DGAS. Nimeni nu îşi asumă însă să facă declaraţii pe acest subiect, probabil pentru că nu există suficiente dovezi.

Revenind la precizările oficiale ale Primăriei, oferite la solicitarea Focus Press: “La nivelul Căminului pentru persoane vârstnice au fost înregistrate 3 focare consecutive de infectare cu virusul Sars-Cov2 ce au afectat personalul și beneficiarii Căminului. Bilanțul total a fost de 138 de persoane infectate, care s-au soldat cu 12 decese din rândul beneficiarilor. Potrivit Legii nr 55/2020, art. 26 pe durata stării de alertă, pentru neîndeplinirea gravă a atribuțiilor de serviciu legate de instituirea și aplicarea măsurilor prevăzute de prezenta lege, persoanele care au în atribuții prevenirea contaminării și combaterii efectelor COVID-19 pot fi suspendate din funcție. Atribuțiile de coordonare a activității Căminului pentru persoane vârstnice au fost preluate, prin delegare, de coordonatorul medical al instituției – doamna Monica Nistorescu”.

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.