Tribunalul a anulat autorizația lui Daniel Zaif pentru blocul de pe strada Napoli din cartierul Tomis Plus

0
553

După ce, în urmă cu un an, Curtea de Apel Constanța a decis suspendarea autorizației de construire nr. 300/17.02.2021, emisă de Primăria Constanța pentru ridicarea unui bloc de către Daniel Zaif, iată că Tribunalul a decis, pe fond, anularea acesteia.

Este vorba despre un proiect constând în construire imobil locuințe colective S+P+4 etaje (retras) cu parcaje la subsol, pe strada Napoli din cartierul Tomis Plus, pentru care firma  S.C. Management Administration & Services S.R.L. obținuse autorizație în luna februaroe 2020. Numai că un număr de 17 constănțeni au atacat în instanță acest proiect, solicitând anularea autorizației, ceea ce s-a și întâmplat.

În luna mai a anului a anului trecut, Curtea de Apel Constanța a respins ca nefondat recursul înaintat de S.C. Management Administration & Services S.R.L. împotriva deciziei Tribunalului Constanța, care a decis, pe fond, suspendarea autorizației privind ridicarea blocului de pe strada Napoli. Acum, revenind în prezent, după suspendarea autorizației, care a avut rolul de a stopa lucrările, judecătorii Tribunalului au decis și anularea acesteia, ceea ce înseamnă că lucrările nu vor mai fi reluate niciodată. Doar că decizia a fost luată pe fondul cauzei, joi, 10 iunie, la Tribunal, ceea ce înseamnă că, mai mult ca sigur, societatea lui Daniel Zaif va ataca hotărârea cu recurs, ca și data trecută, la Curtea de Apel.

Admite cererea. Anulează autorizaţia de construire nr. 300/17.02.2020 emisă de reclamantul Primarul Municipiului Constanţa. Respinge cererea reclamantului de obligare a pârâtelor la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recurs ce va fi depus la Tribunalul Constanța. Pronunţată astăzi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia păr?ilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în sentința civilă de joi, 10 iunie.

Potrivit proiectului, se dorea amenajarea a zece apartamente (opt de două camere și două de trei camere), așa că proprietarul pregătea și zece locuri de parcare (doar două subterane).

În cele ce urmează, se așteaptă depunerea recursului împotriva deciziei de anulare a autorizației, urmând ca acesta să se judece, în toamnă sau chiar la începutul anului viitor.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.