Primăria Constanța a pierdut procesul cu City Park. Chițac spune că se vor plăti banii pentru procesele pierdute, deși există un deficit bugetar

0
3334
foto: City Park Mall

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, a precizat că există un deficit bugetar destul de mare la Primăria Constanța în sensul în care veniturile orașului sunt mai mici decât cheltuielile. Cu un buget de 500 de milioane de lei și cu cheltuieli de aproximativ 40% din acești bani, noua administrație locală se confruntă și mai multe procese pe care municipalitatea le-a pierdut și trebuie să restituie mai multe sume de bani.

Primăria Constanța a pierdut procese cu societățile Polaris, Fincogero, și cu firma Everest, actuala City Park Constanța SRL. Pentru aceasta din urmă în data de 17 Septembrie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat câștig de cauză, definitiv și irevocabil, societatii Everest împotriva Municipiului Constanța în cadrul dosarului 11787/3/2016 având ca obiect constatarea nulității absolute a contractului autentificat sub numarul 503/4.03.2015 și restituirea sumelor plătite de Everest către Municipiul Constanța în temeiul acestui contract.

În legătură cu aceste procese și cu banii pe care administrația locală constănțeană trebuie să îi plătească, Vergil Chițac a precizat că a cerut o situație în ceea ce privește procesele pe care Primăria le-a pierdut și că dacă avem decizii definitive municipalitatea va plăti.

Nu am o situație de tipul acesta, dar dacă e o decizie definitivă și irevocabilă vom plătit. Suntem buni platnici deși aș fi vrut să nu fim. Avem de exemplu societatea Polaris pe care o plătim pentru decizia de la Iași legată de actualizarea taxei, avem firma Fincogero pe care o plătim. Eu am cerut acum printr-o dispoziției tot ce s-a întâmplat în ultimii patru ani și care este situația procesuală și de aici vor rezulta mai multe. O data cuantumul pe care trebuie să îl plătim în procesele astea și trebuie să vedem de ce am pierdut”, a declarat primarul.

Totodată, acesta a mai menționat că trebuie analizată prestația avocaților care au participat la aceste procese și că are în vedere angajarea de juriști și avocați „dedicați” care să emită un punct de vedere pe aceste spețe.

Trebuie să analizăm avocații și prestația acestora în procesele primăriei. Acesta este motivul pentru care am cerut în ultima ședință a Consiliului Local niște sume maximale pentru angajarea de juriști. Simt nevoia ca pe anumite spețe să angajăm juriști și avocați dedicați care să ne emită un punct de vedere. Știți foarte bine că dacă lucrezi cu prețuri mici în zona aceasta nu este în regulă. Adică expertiza costă. Noi în momentul de față suntem cam așa: s-a mers pe prețul minimal când s-au angajat avocați și pierdem procese cu duiumul. Voi face o analiză serioasă în privința acestor aspecte”, a declarat Vergil Chițac”.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.