Primăria Eforie, târâtă prin instanțe de firma acuzată că înșela turiștii cărora le promitea cariere în domeniul publicitar

0
449

Firma din București care se dădea drept ”pistă de lansare” în lumea vedetelor pentru naivi, a chemat în judecată Primăria Eforie, pentru suspendarea deciziei care a dus la suspendarea activității. Este vorba despre societatea Backstage Foto Promotion SRL, din București, călcată de autorități, în vara trecută, cand s-a constatat că activitatea acesteia este ilegală.

În luna august a acestui an, autoritățile au verificat legalitatea activității acestei firme, la punctul de lucru din stațiunea Eforie Nord, unde s-a constatat, la vremea respectivă, că aceasta se bazează pe înșelarea clienților. Mai exact, potrivit reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, reprezentanții firmei, ca mulți alții de la alte firme de acest gen, atrăgeau clienți din rândul turiștilor, cărora le promiteau cariere în domeniul publicitar, solicitând sume de bani pentru semnarea contractelor și pentru câteva fotografii făcute pe loc.

În urma controalelor, Primăria Eforie le-a retras avizul de funcționare a punctului de lucru, motiv pentru care s-a ajuns în instanță. În mai multe dosare chiar. Într-un dosar, înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 5 București, reprezentanții firmei au solicitat anularea procesului-verbal de contravenție, având următorul termen pe data de 22 ianuarie 2021, iar pe rolul Tribunalului Constanța s-a solicitat anularea actului administrativ, respectiv Dispoziția nr. 244/17. 07.2020.

După două amânări, joi, 3 decembrie, instanța a dat câștig de cauză societăți: ”Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta BACKSTAGE FOTO PROMOTION S.R.L. în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL ORAŞULUI EFORIE. Anulează Dispoziţia nr. 244/17.07.2020 întocmită de Primarul Oraşului Eforie. Obligă pârâtul să plătească reclamantei cheltuieli de judecată în sumă de 2.050 lei reprezentând onorariu de avocat şi taxă judiciară de timbru. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în încheierea de ședință. 

De remarcat că într-un alt dosar, 4193/118/2020, înregistrat la Tribunalul Constanța, Backstage Foto Promotion SRL a cerut suspendarea aceluiași act administrativ, acțiune respinsă pe fond, dar atacată cu recurs la Curtea de Apel, având termen pe data de 11 ianuarie 2021.

Practic, situația stă în felul următor: întâi s-a cerut SDUSPENDAREA dispoziției primăriei, care a fost respinsă pe fond, după care s-a cerut ANULAREA aceleiași dispoziții, la aceeași instanță și, culmea, pe fond a fost admisă.

În ambele cazuri urmează a se vedea ce decid instanțele de recurs, la Curtea de Apel Constanța.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.