Primăria Constanţa anunţă că a amenajat locuri de parcare în zona Dacia şi că sunt disponibile pentru rezervare

2
1894

Primăria municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, anunţă că a finalizat lucrările de amenajare a trei parcări rezidențiale. Este vorba despre 97 de noi locuri de parcare care au fost construite pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în zona blocului L1, pe aleea Cameliei, în dreptul blocului LE51 și pe porțiunea cuprinsă între aleea Pictor Nicolae Tonitza și aleea Cameliei.

“Spațiile dintre blocuri au fost reorganizate pentru a fi create condiții civilizate pentru parcarea autovehiculelor. S-au executat lucrări complexe de drumuri. Terenul a fost excavat și stabilizat prin așternerea mai multor straturi de piatră. Au fost create zone destinate circulației pietonilor iar suprafața destinată parcării autovehiculelor a fost reamenajată prin turnarea mixturilor asfaltice în două straturi. Ulterior, s-a intervenit cu echipamente profesionale pentru trasarea locurilor de parcare. Lucrările edilitare continuă și în această perioadă fiind incluse în proiectul de reconfigurare urbană a arealului delimitat de bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Primăverii. Noi locuri de parcare sunt în curs de amenajare pe terenul delimitat de aleile Cameliei și Magnoliei. Echipele administratorului drumului public intervin cu utilaje pentru refacerea suprafețelor. Proiectul prevede recondiționarea carosabilului pe străzile Pictor Ștefan Luchian, Pictor Nicolae Grigorescu și aleile Pictor Nicolae Tonitza, Cameliei, Iasomiei, Magnoliei, Mimozelor și Brândușelor, modernizarea aleilor de acces către blocuri și a zonelor destinate circulației pietonilor”, transmite Primăria Constanţa.

Potrrivit primăriei, pentru rezervarea unui loc de parcare, este disponibilă platforma online https://parcari.primaria-constanta.ro. De asemenea, locuitorii din zonă pot trimite documentația necesară la Serviciul Siguranța Circulației Urbane și Parcări situat pe strada Ștefan Mihăileanu, nr. 10.

Actele necesare pentru rezervarea unui loc de parcare sunt disponibile pe site-ul Primăriei municipiului Constanța, secțiunea De interes public/Formulare tip: http://primaria-constanta.ro/primarie/relatii-cu-publicul/acte-necesare-pentru-diferite-tipuri-de-solicitari.

2 COMENTARII

  1. Stimabililor, am si eu o intrebare pentru dl primar, dar sunt prea mic sa ajung sa o pun direct.

    Eu locuiesc pe Mircea, in blocul cu Profi, langa parc. Am dosar depus de 3 ani pentru un loc de parcare. In spatele blocului sunt 20 de locuri amenajate. La un bloc turn cu 6 scari, asta este egal cu zero. Acum eu unde mai parchez ? Trebuie sa platesc 50 ron pe zi doar pentru ca exist si imi permit “luxul” de a avea un Logan din 2012 ?

    Vad ca foamea de bani e mare dar nu ar trebui facute exceptii pentri riverani ?

  2. Mai …., ati renovat un spaţiu, nu l-ati creat, acum vreti bani? Construiti voi unul care nu a existat pina acum sub nici o formă si apoi cereti bani! Vreți voi sa spuneţi că nu parca lumea masina acolo ca nu ati tras voi dungile alea! Mari tembeli pot fi cei care si plătesc, dar nici nu-mi inchipui ca nu s-or gasi citiva fosti comunisti care sa nu-si rezerve!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.