Primăria Constanța eutanasiază 150 de câini fără stăpân lunar, 1.800 într-un an

0
591

Primăria Municipiului Constanța estimează că va cheltui 1,6 milioane de lei pentru servicii veterinare oferite de medici veterinari de liberă practică, într-un an, câinilor fără stăpân din adăpostul public. Potrivit Caietului de sarcini, în fiecare lună, medicul va efectua lunar 150 de eutanasieri, 1.800 într-un an.

Administrația locală a demarat achiziția de servicii veterinare cu medici veterinari de liberă practică pentru câinii fără stăpân din adăpostul public de pe str. Vârful cu Dor nr. 5. Medicul trebuie să dețină atestat de liberă practică eliberat de Colegiul Medicilor Veterinari și să fie asociat unui cabinet medical veterinar individual sau unei societăți comerciale cu obiect conform de activitate.

Medicul care va fi selectat va examina și identifica patrupedele la intrarea și ieșirea din adăpost, le va deparazita, vaccina antirabic, va inspecta zilnic starea lor de sănătate și le va trata în caz de boală, chiar va realiza intervenții de mică chirurgie, ce nu impun spitalizare, dacă este necesar. În caz de adopție sau revendicare, câinii vor fi sterilizați chirurgical și microcipați. De asemenea, medicul veterinar de liberă practică va aplica procedura de eutanasiere patrupedelor care au depășit termenul legal de ședere în adăpost și celor care au fost diagnosticate cu boli incurabile.

Toate medicamentele și materialele sanitare vor fi asigurate de către medicul veterinar. Decontarea prestațiilor se va face lunar.

Contractul va fi semnat pe o durată de un an. În situația în care, pe parcursul derulării acestuia, Primăria va opta, în urma unui studiu de oportunitate, pentru concesionarea serviciului public pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiu, contractul va înceta de la data intrării în vigoare a concesiunii.

Ofertanții trebuie să facă dovada că au prestat în ultimii cel mult trei ani servicii sanitar veterinare. Termenul-limită de primire a ofertelor este 08.12.2020, ora 11.00.

Criteriul aplicat pentru atribuirea contractului de achiziție publică este prețul cel mai scăzut. Acesta are o valoare maximă estimată de 1.623.063,6 lei, fără T.V.A.

Nu se mai capturează niciun câine, adăpostul e plin!

În altă ordine de idei, de joi, 26.11.2020, în municipiul Constanța nu se mai capturează niciun câine! Adăpostul public este plin, iar echipele Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor acționa doar în situații de urgență. În același timp, Primăria Municipiului Constanța va lua măsuri pentru ca adăpostul public situat pe strada Vârful cu Dor nr.5 să fie extins și modernizat. În cel mai scurt timp se vor construi padocuri noi, pentru a oferi condiții decente de cazare animalelor, în conformitate cu normele sanitar-veterinare impuse de legislația specifică

Primăria Municipiului Constanța încurajează adopția responsabilă a câinilor comunitari. Pentru a putea adopta un cățel, viitorii stăpâni vor avea parte de tot sprijinul angajaților serviciului de specialitate al Municipalității, care poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045.213.

În această perioadă, programul cu publicul rămâne închis, iar adopțiile și revendicările se realizează cu respectarea unor condiții stricte.

Astfel, persoanele care văd pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța sau pe pagina de Facebook a Municipalității câinii pe care vor să-i adopte, pot trimite pozele lor pe adresa de e-mail animale.abandonate@primaria-constanta.ro, iar după ce privesc confirmare din partea administrației locale și trimit, tot pe e-mail, documentele necesare, vor fi chemate să ridice câini doriți.

Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.