Primăria Constanţa face primele demersuri pentru reamenajarea Parcului Gării

0
1434

Primăria municipiului Constanța intenționează să achiziționeze serviciul de elaborare a documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiție „Reamenajarea spațiului public din zona Parcului Gării – etapa DALI”. În luna februarie municipalitatea a obținut și certificatul de urbanism pentru acest proiect, iar acum a demarat o licitație publică pentru continuarea proiectului.

Terenul la care se face referire în proiect are o suprafață totală de cca. 43.150 mp  și este situat la punctul de confluență a mai multor fluxuri de circulație (intrarea dinspre Autostrada Soarelui, ieșirea către sudul litoralului, artere ce deservesc legăturile cu zona centrală, peninsulară și de nord a municipiului Constanța), fiind delimitat de Str. Theodor Burada, B-dul Ferdinand, B-dul 1 Mai la confluența cu B-dul 1 Decembrie 1918, respectiv Str. Traian și situat în vecinătatea Gării Constanța. Din totalul suprafetei de cca. 41.128 mp destinate zonei cu acces liber in parc 29.461 mp reprezintă peluze acoperite de vegetatie. În cadrul parcului se regăsesc dotări şi elemente constructive şi dotări precum fântâna arteziană cinetică, locul de ioacă, recent reabilitat, chioșcul destinat Clubului Pensionarilor şi un spaţiu amenajat sumar pentru recreerea animalelor de companie.

Pentru realizarea obiectivului de investiții „Reamenajarea spațiului public din zona Parcului Gării” este necesară achiziția serviciului de proiectare a documentației tehnico-economice în etapa DALI, inclusiv a documentaţiilor pentru obţinerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism, expertiză tehnică, studii de teren, conform prevederilor H.G. nr. 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/ proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice, incluzând studiile de specialitate solicitate în funcție de specificul investiției. Proiectarea documentației tehnico-economice menționate este considerată de complexitate ridicată, întrucât scopul realizării obiectivului de investiţii îl reprezintă reamenajarea spațiului public din zona Parcului Gării din municipiul Constanța, ce vizează îmbunătățirea factorilor de mediu din perspectiva utilizării zonei din punct de vedere social, cu respectarea reglementărilor de mediu în vigoare.

Amintim că Focus Press a prezentat în mai multe ediții care este starea din zona gării în ceea ce privește mizeria, gunoiul dar și oamenii străzii care își tot făceau veacul în acel parc, iar ulterior au avut loc acțiuni de curățare a zonei. Se pare că lucrurile au început să se miște, iar administrația locală continuă demersurile pentru îmbunătățirea confortului urban din orașul Constanța.

Cei interesați au posibilitatea de a transmite ofertele de preţ prin platforma SEAP până la data de 17 mai 2021. Valoarea estimată fără TVA a achiziției este de 201.100 de lei.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.