Șantierele de construcții din Mamaia Nord, luate la puricat de comisarii de mediu. Amendă de 40.000 de lei pentru Magenta Construct

1
1498

Comisarul general al Gărzii de Mediu și președintele Agenției Naționale de Protecția Mediului au venit în cursul zilei de sâmbătă, 1 Mai, a.c., pe litoral pentru a vedea dacă agenții economici respectă legea. Aceștia, împreună cu comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța, au mers în control la Năvodari pentru a vedea dacă șantierele de construcții respect legea.

Șefii de la mediu au constatat că agenții economici care construiesc blocuri și hoteluri pe promenada de la Năvodari nu își depozitează corect deșeurile. Pentru că în minivacanța de 1 Mai și Paște comisarii doar au făcut constatări, începând de marți, 4 mai, a.c., au fost aplicate și sancțiuni.

Steluța Popescu, comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța, a mers împreună cu colegii săi în control la mai multe șantiere din Mamaia Nord-Năvodari. O societate care intenționează să ridice un imobil cu opt etaje a fost amendată pentru că nu a depozitat deșeurile conform legii.

„În ultimele două zile am avut controale în zona Năvodari. Marți, 4 mai, a.c. am aplicat o sancțiune de 40.000 de lei la un șantier de construcții. Este vorba despre șantierul unde a fost și comisarul general, era plin de deșeuri. Ne este destul de dificil să aplicăm sancțiunile pentru că nu găsim administratorii ori diriginții de șantiere și trebuie să apelăm la Poliția Locală. Mă uit că nu sunt panourile acelea informative. Lipsesc cu desăvârșire. Vom discuta acest aspect cu cei de la Primărie pentru că nu este normal așa ceva”, a declarat Steluța Popescu.

Potrivit informațiilor noastre, este vorba despre firma Magenta Construct. Reprezentanții societății au cerut în luna septembrie 2020 supraetajarea imobilului cu încă un etaj de la P+7E la P+8E, iar Agenția de Mediu a răspuns favorabil solicitării. Firma a fost înființată în anul 2009 și are sediul în Constanța pe strada Berlin. Gheorghe Simona Petronela şi Malcea Sorin Sebastian dețin fiecare câte 50% din capitalul social al firmei. Cei doi asociați sunt şi administratorii societăţii, care se ocupă de lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Mihaela GIUGLEA

1 COMENTARIU

  1. Cu o floare ” Magenta” nu se face primăvară !
    Duduia Popescu Steluța ar trebui să se sesizeze ca 90% din firmele care construiesc la Mamaia Nord – Năvodari nu respecta regulile de depozitare a deșeurilor ! Ca să nu mai vorbim că sub protecția milionarilor din Primăria Năvodari de zeci de ani se “șantierește” în lunile de vară în plin sezon Estival !
    RUȘINE GARDA de MEDIU , ați sancționat praful de pe tobă ! La ce salarii aveți … nu vă justificați activitatea ! Nu mai dați vina pe lipsa diriginților de șantiere sau a panourilor informative … acele date le puteți găsi ușor la Năvodari … alt Stat în Stat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.