Primăria Constanța încă așteaptă firme care își doresc să schimbe instalațiile sanitare din locuințele din „Henri Coandă“

0
771

Ieri a fost prelungit termenul până la care pot fi depuse oferte pentru execuția lucrărilor de înlocuire a instalațiilor sanitare din 106 locuințe din cartierul „Henri Coandă“. Prin acestea, municipalitatea va asigura îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru 600 de persoane de etnie romă.

Primăria municipiului Constanța implementează, în prezent, proiectul „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“, finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman. Obiectivul acestuia este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată – din Campusul social „Henri Coandă“ – în care există populație aparținând minorității rome.

În cadrul proiectului, vor fi îmbunătățite și condițiile de locuire pentru 106 gospodării (600 de persoane) din cele 17 blocuri din cartier, prin schimbarea instalațiilor sanitare din locuințe. Firmele interesate să realizeze aceste lucrări, încă pot depune oferte în acest sens, ieri fiind prelungit termenul până la care ele se primesc: 14.09.2020, ora 23.59. Potrivit unuia dintre purtătorii de cuvânt ai municipalității, Ionela Bărboi, data-limită a fost modificată deoarece s-ar fi cerut completări pentru ofertele deja depuse (?!?). Inițial, acestea se puteau primi până astăzi, 9.09.2020, ora 23.59.

Operatorii economici trebuie să facă dovada deținerii personalului necesar pentru executarea acestor lucrări, inclusiv un inginer instalații sanitare – șef șantier/șef lucrare, să asigure materialele necesare pentru edificarea lucrărilor de schimbare, să depună un memoriu tehnic, planul lucrărilor, garanția acordată lucrărilor (de minimum 2 ani) etc.

Durata de execuție a lucrărilor este de 6 luni, în acest timp trebuind montate cădițe pătrate de duș, lavoare cu picior, vase toaletă, baterii duș și baterii lavoar, 106 bucăți fiecare.

Valoarea estimată pentru acest contract este de 286.200 lei fără T.V.A., criteriul de adjudecare fiind „prețul cel mai scăzut“.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.