Pasarelă pietonală între Km. 4-5 și Poarta 6? Cel mai probabil, abia anul viitor

0
889

Primăria Municipiului Constanța consultă piața pentru stabilirea costurilor estimative ale studiului de fezabilitate necesar construirii Pasarelei pietonale peste liniile de cale ferată dintre cartiere Km. 4-5 și Faleză Sud – Poarta 6. Propunerile pot fi transmise până joi, 10.08.2020.

În municipiul Constanța, între cartierele Faleză Sud – Poarta 6 și Km. 4-5, se afla două magistrale de cale ferată dublă, una către Portul Constanța și una către municipiul Mangalia. În zonă, nu există amenajate treceri la nivel cu calea ferată. Din această cauză, administrația locală dorește să construiască o pasarelă pietonală în zona Liceului Lucian Blaga.

Proiectul urmărește realizarea unei circulații pietonale facile și în siguranță între cele două cartiere. În plus, aceasta poate fi amenajată și pentru bicicliști și persoanele cu dizabilită. Astfel, viitoarea pasarelă ar contribui semnificativ la creșterea deplasărilor pietonale și cu biciclete, și reducerea deplasărilor cu autovehiculul personal.

În acest moment, Primăria Constanța așteaptă oferte pentru achiziționarea serviciului de elaborare documentația tehnico-economică Studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Pasarelă pietonală peste liniile de cale ferată între cartierul Km. 4-5 și cartierul Faleză Sud – Poarta 6, în zona Liceului Lucian Blaga“. Propunerile sunt necesare pentru stabilirea prețului estimativ al studiului de fezabilitate. Ele pot fi depuse până pe 10 august a.c., atât la sediul administrației locale din str. Mihăileanu nr. 10, cât și pe email: maria.patrutoiu@primaria-constanta.ro.

Reamintim că locuitorii din Poarta 6 au depus mai multe cereri către administrația locală și au strâns semnături pentru construirea acestei pasarale, iar consilierii locali PNL au depus un proiect de hotărâre în acest sens. Din fericire, pentru cetățenii din Km. 4-5 și Poarta 6, în ședința de Consiliu Local de la sfârșitul lunii mai a.c. a fost aprobat amendamentul alesului local independent Andrei Popescu la rectificarea bugetului pe anul în curs, fiind alocați 130.000 de lei pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.