Constănțenii nu se înghesuie în interiorul restaurantelor. Ce spune patronul de la Marco Polo și cu ce idee inedită a venit

0
417

Vremea bună îi face pe mulți constănțeni să meargă tot la terase și să evite interiorul localurilor. Deși acestea s-au deschis de mai bine de o săptămână, oamenii încă sunt reticenți, deși patronii de restaurant au implementat toate măsurile impuse de Guvern.

Domeniul HORECA este în topul industriilor afectate de pandemie. Potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică cifra de afaceri a hotelurilor şi restaurantelor a scăzut cu 40 % în primele 6 luni ale anului. Tocmai din acest motiv Guvernul a decis să redeschisă restaurantele și la interior începând cu data de 1 Septembrie, însă cetâțenii încă au rețineri cu privire la acest aspect.

Acest lucru a fost sesizat și de patronul localului Marco Polo din Constanța care susține că deși a implementat toate normele de protecție, lumea încă prefer să stea la terasă, asta și pentru că vremea bună de afară le permite.

„Fluxul în interior a fost după cum m-am așteptat, nici foarte foarte, nici prea prea. Nu au venit clienții să rămână pe interior atunci când sunt locuri pe terasă. Toată lumea prefer să stea pe terasă, deși avem interiorul amenajat, avem totul după norme. A fost bine pentru că nu ni s-a cerut prea mult față de ceea ce s-a specificat la 1 iunie când s-au deschis terasele. Trebuie respectată distanța între mese, iar un lucru foarte bun a fost faptul că de la patru persoane la masa să fie șase acum. Foarte multă lume venea limitată la patru persoane. A mai fost regula cu circuitele, iar noi avem unul pentru intrare și unul pentru ieșire pentru că spațiul ne-a permis”, a precizat Crinu Danu, patronul restaurantului Marco Polo.

Pentru că trecerea meniului clasic prin mai multe mâini generează un risc crescut de transmitere a microbilor și a bacteriilor în general, cei de la Marco Polo au venit cu un concept inedit. Pentru ca nimeni înafară de ospătar să nu atingă meniul, au fost create niște planșe care sunt susținute pe un trepied.

„Meniul este cel mai expus obiect dintr-un restaurant. Nu putem să avem câte un meniu pentru fiecare persoană. Noi am gândit altfel. Am implementat un meniu pe trepiede, iar la fiecare masa sunt așezate la aproximativ un metru și jumătate meniul de băutură și meniul de mâncare. Mi s-a părut o idee foarte bună pentru că prin concepția lor sunt chiar și ca niște paravane care oferă intimitate”, a mai adăugat patronul localului.

Restaurantul Marco Polo este unul cu tradiție în orașul de la malul mării, un local într-o continua schimbare. Pentru că de la 1 Octombrie vremea se anunță mai rece, patronul s-a gândit să acorde reducere de 20% la toate notele de plată din intervalul orar 11:00-17:00, în zilele de luni până vineri. Astfel, constănțenii ar avea un motiv în plus să mergă și să deguste preparatele delicioase pe care restaurantul le are.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.