Constănțenii din zona Energia nu mai vor blocuri noi. Cer spații verzi și locuri de parcare

0
776

În ultimii ani, odată cu ridicarea blocurilor “lui Mazăre” pe strada Baba Novac, zona a început să se dezvolte. Tot mai multe societăți care se ocupă de construcții își doresc să construiască imobile în cartier. Un nou bloc cu șase nivele se va ridica pe strada Eduard Caudella nr. 28, dar va avea vedere și pe strada Baba Novac, însă constănțenii au avut de obiectat.

După ce a parcurs etapa de consultare a publicului, PUZ-ul inițiat de cei de la Confort Decent SRL, nu a fost pe placul tuturor. Astfel, o femeie care locuiește în acea zonă a trimis o sesizare către Primăria Constanța prin care susține că zona este deja foarte aglomerată și că pe acea parcel de teren ar putea fi amenajat un spațiu verde sau un loc de joacă pentru copii.

În data de 01.07.2020 beneficiarul a demarat procedura informării şi consultării pubilcului privind Planul Urbanlstic Zonal – “zona delimitată de Str. Eduard Caudella, Str. Baba Novac, Str. Gheorghe Dlma şi Str. Mihai Jora”, depunând anunţul de intenţie şi planul de situaţie cu numere poştale, în vederea identiflcării şi notificării proprietarilor din zona de studiu. Pe parcursul derulării procesului de consultare publică a fost primită o sesizare formulată de Mirela Lepădatu, care îşi exprimă dezacordul privind propunerile PUZ, menţionănd că zona este deja foarte aglomerată, blocurile sunt aproape lipite, traficul este foarte intens, lipsa locurilor de parcare şi lipsa totală a unui spaţiu verde (nu există nici măcar un pom) şi solicită ca lotul care generează prezentul PUZ, la intersecţia străzii Eduard Caudella cu strada Baba Novac, să fie amenajat ca spaţiu verde, loc de parcare sau loc de joacă pentru copii.

Însă, acest lucru nu o să fie posibil pentru că, potrivit elaboratorilor PUZ-ului, decizia de a costrui un imobil cu locuințe aparține proprietarului și este în conformitate cu prevederile urbanistice din zonă. Mai mult decât atât, conform aegumentelor tehnice și legale invocate de elaboratorului PUZ, în răspunsul formulat la sesizarea primită, propunerile Planului Urbanistic Zonal nu se modifică.

Confort Decent SRL a fost înfiinţată în anul 2017 și are sediul în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris de 200 lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Gabriel Ciumacenco este asociat unic şi administrator al firmei care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.