Primăria Constanța intenționează să achiziționeze 400 coșuri de gunoi. Bugetul, de aproximativ 240 de mii de euro

0
992

După problema întreținerii tardive a spațiului verde, constănțenii mai reclamă și lipsa coșurilor de gunoi. Mai mulți cetățeni au sesizat faptul că pe marile bulevarde acestea nu există.

De remarcat este faptul că și în unele stații de autobuz coșurile pentru gunoi au fost înlăturate, ca de exemplu pe bulevardul Mamaia, stația de la Spitalul Militar.

Ca reacție a materialului realizat de Focus Press vis-a-vis de situația centrului Constanței (vezi AICI), mai mulți internauți au ridicat problema lipsei coşurilor de gunoi din urbe.

”În zona blocurilor de pe Ștefan cel Mare (cel cu BRD la parter de exemplu) nu există nici pubelă de gunoi. Mai nou au instalat niște pubele undeva după intersecția Manu /Cuza Vodă, destul de departe când în spatele blocului este o parcare cu plată (…)  De la Cuza Vodă până la pasaj nici un coș de gunoi, pe Mihai Viteazu”, sunt câteva dintre mesajele constănțenilor nemulțumiți.

Însă, se pare că această lipsă va fi suplinită în curând. Vor fi montate coşuri de gunoi mai mari, aşa cum susţinea, la un moment dat, city managerul Felicia Ovanesian (vezi detalii AICI). Astfel, în cursul zilei de marți, 4 mai a.c., pe SEAP, site-ul de licitații publice, apare anunțul făcut de către Primăria Municipiului Constanța în vederea achiziționării a 400 de coșurilor de gunoi cu capacitate mare. Valoarea estimată este de 1 176 400 RON (238.810,16 euro): Autoritatea contractantă intenționează să atribuie un contract de furnizare, privind achiziție și montare coșuri de gunoi de capacitate mare. La nivelul Municipiului Constanța s-a identificat necesitatea unor coșuri de gunoi de capacitate mare pentru amplasarea acestora în zone cu afluență mare de public, respectiv zonele din proximitatea piețelor agroalimentare, piațete publice, zone de promenadă, zone de agrement. De asemenea mobilierul urban trebuie să corespundă exigențelor cetățenilor sub aspectul asigurării confortului urban, funcționalității, esteticii și durabilității”, se arată în anunț.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.