Primăria Constanţa: Nu sunt suficiente fonduri pentru locurile de parcare; vor fi folosiţi banii din taxele încasate odată cu noul regulament

0
3033
FOTO Poliția Constanța

Constănţenii au reproşat fostei administraţii publice locale că nu sunt suficiente locuri de parcare şi că cele amenajate în ultimele luni dinainte de alegeri au reprezentat doar „dungi trasate pe asfalt”. Tot puţine, iar soluţia (promisiunea) vehiculată de fostul primar şi de contracandidaţi: parcările supraetajate. Perfect! Constănţenii le aşteaptă. Între timp, consiliera PNL Mihaela Andrei a reîncălzit subiectul în cadrul unei întâlniri cu primarul Vergil Chiţac, la care l-a invitat şi pe Petre Luhan, președintele Comisiei Naționale Liberale de Fonduri Europene și Dezvoltare Regională.

Întâlnirea celor pomeniţi mai sus a fost prezentată într-o postare pe Facebook, în cadrul căreia s-a făcut referire şi la iniţierea unui proiect de hotărâre privind înfiinţarea a 16 parcări automate, etajate. Bun, perfect. Întrebare pentru consilierul PNL care a preluat iniţiativa: a identificat fondurile europene, axa aferentă, pentru această investiţie? A creionat proiectul pentru accesarea de fonduri? Dacă, în realitate, nu există posibilitatea accesării de fonduri europene, există fonduri la bugetul local care să susţină proiectul?

Până aflăm concret dacă proiectul este fezabil (cel cu 16 parcări din eventuale fonduri europene), ne aşteptăm de la aleşii locali la mai multă documentare, muncă şi mai puţine poze populiste „aruncate” pe Facebook. Sigur, ele dau speranţă susţinătorilor, menţin „calzi” alegătorii, fac parte din campania de imagine.

Revenind la întrebarea: există fonduri la bugetul local care să susţină proiectul? Avem răspunsul, oferit oficial de Primăria Constanţa, la solicitarea Focus Press:

„Primăria Municipiului Constanța pregătește un nou Regulament al parcărilor din municipiu care va fi supus dezbaterii publice în cel mai scurt timp posibil. Banii obținuți din taxele încasate odată cu aplicarea acestui nou regulament vor fi folosiți pentru amenajarea unor noi locuri de parcare în Constanța. În acest moment, fondurile sunt insuficiente. Sunt în proces de identificare locurile unde vor fi amenajate noile parcări. După discuții cu specialiști în domeniu și reprezentanți ai facultăților de profil, municipalitatea ia în calcul amenajarea de parcări ecologice drenante (pentru gestionarea apelor pluviale), precum și a parcărilor supraetajate, acolo unde, în prezent, locurile de parcare sunt insuficiente sau spațiul verde este ocupat de autovehicule“.

Ne exprimăm speranţa că, totuşi, va exista preocupare (aşa cum ni s-a promis) şi pentru spaţiile verzi, menţinerea lor, creşterea suprafeţei de spaţii verzi etc., nu doar înfiinţarea unor parcări „acolo unde, în prezent, locurile de parcare sunt insuficiente sau spațiul verde este ocupat de autovehicule”. Încă o menţiune, pentru a nu se înţelege greşit: este de înţeles că Primăria Constanţa nu are bani: asta a moştenit de la fosta administraţie.

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.