Locuitorii fără căldură din blocul Napoli, branşaţi ilegal la reţeaua electrică a Tomis Plus

1
6435
foto cu rol ilustrativ

Reprezentanții Tomis Plus susțin că locuitorii din zona limitrofă a cartierului au rămas fără apă și căldură din cauza unei avarii, nu a unei răzbunări – susţine dezvoltatorul imobiliar. În plus, aceștia ar fi branșați ilegal la rețeaua electrică a dezvoltatorului Tomis Plus, care le cere de un an să își obțină autorizațiile necesare și să intre în legalitate.

Reprezentanții Tomis Plus susțin că locuitorii din zona limitrofă a cartierului aduc acuzații nefondate acestuia, deoarece blocul în care aceștia locuiesc nu a fost ridicat de Tomis Development S.R.L. și nici nu sunt branșați legal la rețeaua sa electrică, ci pe baza unei înțelegeri între dezvoltatorul de la care au cumpărat apartamentele, Management Administration & Services S.R.L. (asociat Daniel Zaif), și Tomis Plus.

„Tomis Development S.R.L. a edificat, până în prezent, în cadrul cartierului Tomis Plus, un număr total de aproximativ 850 de locuințe, absolut toate fiind racordate la utilități. Aceste utilități au fost autorizate în baza unor proiecte tehnice de rețele pe tot cartierul Tomis Plus și au fost edificate, dar și recepționate.

Important de menționat este că că toți cetățenii care semnalează probleme în numele dezvoltatorului și, implicit, a mărcii înregistrate Tomis Plus, se află în zona limitrofă, nefăcând parte din imobilele dezvoltate de Tomis Development S.R.L.

Pentru susținerea dezvoltării din toată zona, Tomis Development S.R.L. a eliberat acorduri temporare de principiu pentru dezvoltatorii din zona limitrofă, care au solicitat acest lucru. Aceștia au putut folosi acordurile pentru obținerea autorizațiilor de construire a branșamentelor de utilități, respectiv pentru realizarea lucrărilor de racordare a imobilelor. Totodată, li s-a pus în vedere, prin acordul eliberat, faptul că au obligația de a depune documentele de autorizare a rețelelor atât la Primaria Constanța, cât și la sediul societății noastre, sub sancțiunea că, la momentul predării rețelelor (din cadrul cartierului Tomis Plus) către furnizorii de utilități, cei care nu-și vor fi îndeplinit obligația, nu vor putea fi preluați“, au transmis reprezentanții Tomis Development S.R.L.

Astfel, Management Administration & Services S.R.L. a solicitat Tomis Plus dreptul de a se branșa la rețeaua electrică a acestuia, până ce proprietarii apartamentelor de pe strada Napoli vor obține autorizația de branșament. Iar aceștia au fost somați, în ultimul an, să intre în legalitate, susține Lucian Orban, acționar Tomis Development S.R.L., dezvoltatorul Tomis Plus.

Atitudinea agresivă a locatarilor din zona limitrofă nu este una justificată, ei nefăcând parte din cartierul Tomis Plus. Totodată, nu vom tolera acuzele aduse la adresa dezvoltatorului Tomis Development S.R.L., care a dat dovadă de întelegere și a acceptat racordarea temporară în postul de transformare și la rețelele de apă și canalizare. În semn de mulțumire, unii locatari au acumulat restanțe la plată și și-au adresat problemele la locul nepotrivit, furnizarea utilităților fiind apanajul dezvoltatorului imobiliar care a edificat blocul, nicidecum al societății Tomis Development S.R.L.“, au mai precizat reprezentanții Tomis Plus.

Lucian Orban (Tomis Plus) a declarat pentru Focus Press, că cei care acuză au rămas fără apă și căldură din cauza unei avarii, nu din cauza vreunei răzbunări a dezvoltatorului lor imobiliar. Acesta susține și faptul că, automat, după predarea amplasamentului către Enel, respectivii locatari vor rămâne fără utilități deoarece sunt branșați ilegal și nu vor să intre în legalitate. Cel puțin până acum!

„A fost o avarie din cauza unei suprasolicitări, a sărit siguranța probabil pentru că au folosit prea multe surse de încălzire. Nu e vorba de altceva, doar de o avarie, iar aceasta a fost reparată. Le-am cerut de mai multe ori să intre în legalitate, nu vor să înțeleagă și să își obțină autorizațiile de branșament. Ei sunt branșați la rețeaua Tomis Plus doar datorită înțelegerii cu dezvoltatorul lor. Dar acest lucru era valabil până când vor intra în legalitate, dar nu vor să facă asta. Oricum, ei nu fac parte din Tomis Plus, blocul lor este în zona limitrofă a cartierului, Tomis Plus nu are nicio implicare, doar am acceptat să se branșeze temporar la rețea până obțin autorizațiile. Noi acum suntem în procedura de predare a amplasamentului către Enel, iar după predare, vor fi debranșați, pentru că nu au autorizație de branșament, există doar acel acord temporar de principiu, care nu va mai conta în acel moment. Doar atât le-a cerut Tomis Plus: să intre în legalitate!, ne-a declarat Lucian Orban.

Vom reveni.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. Nu sunt bransati ilegal, constructorii au achitat taxe catre Tomis plus ca sa se branseze. Nu pot intra in legalitate deoarece nu dau drumu la utilitati. cum isi pot face contracte daca Tomis development nu preda utilitatile. Cei ilegali sunt cei de la Tomis Plus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.