Se caută soluții pentru intrarea în legalitate a locatarilor din blocul Napoli din Tomis Plus

2
2587
Remus Negoi și Dumitru Caragheorghe s-au întâlnit cu locatarii din blocul napoli. FOTO Cătălin SCHIPOR

Locatarii din blocul de pe strada Napoli din cartierul Tomis Plus s-au întâlnit cu senatorul USR Remus Negoi şi mai mulţi consilieri USR, printre care și consilierul local Dumitru Caragheorghe, care s-au deplasat la fața locului pentru a vedea exact situația. Cei doi le-au promis celor afectați că îi vor ajuta să în una dintre probleme lor.

După ce locatarii de pe strada Napoli din Tomis Plus s-au opus ridicării unui nou imobil pe un petec de pământ, flancat din trei părți de blocuri și au acționat în instanță dezvoltatorul imobiliar, au început să apară repercusiunile. Le-a fost tăiat curentul, iar fără energie electrică nu a funcționat nici hidroforul instalat de investitor și nici centralele termice alimentate pe gaz.

Referitor la această situație, Lucian Orban, unul dintre acționarii complexului rezidențial Tomis Plus a precizat că a fost doar o coincidență și că situația este alta:

“Știu despre această situație, dar, precizez că acea investiție nu se află în zona aferentă cartierului Tomis Plus, ci în zona limitrofă. Referitor la faptul că acei locatari au rămas fără căldură și apă, astăzi, precizez a fost sărită siguranța, unu la mână și doi la mână, nu are nimeni contract individual încheiat pentru serviciile de termoficare și alimentară cu apă, deși au primit înștiințare de mai bine de un an de zile să se branșeze individual, dar au ignorat acest aspect și s-a produs această situație neplăcută, despre care ei spun că ar fi ceva intenționat, dar nu este așa.”

Oamenii spun că nu au fost înștiințați despre branșamentul individual și până acum au plătit factura electrică direct la dezvoltator, care racordul făcut pe organizare de șantier. În plus, spun că au primit ultimatum să își rezolve problema în câteva zile.

Cei doi aleși, Remus Negoi și Dumitru Caragheorghe s-au întâlnit și cu dezvoltatorul în prealabi.

„Nu se pune problema să taie luni. Ne-a spus și nouă, că la un moment dat o să taie (alimentarea cu energie electrică-n.r.), dacă nu se rezolvă nimic. Este vorba de o perioadă de un an de zile“ a spus Dumitru Caragheorghe.

Remus Negoiță le-a promis celor afectați de situație că va merge împreună cu ei la Primărie și la celelalte instituții ale statului pentru a-i ajuta să intre în legalitate.

În ceea ce privește situația lucrărilor la blocul dintre blocuri, sistate momentan, Inspectoratul de Stat în Construcții de va pronunța la începutul săptămânii viitoare și va înmâna decizia prefectului.

Cătălin SCHIPOR

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.