Primăria Constanța plătește peste 27 de mii de euro pentru spectacole de artificii de Ziua Marinei

1
410

În data de 15 august, în orașul de la malul Mării Negre se vor organiza mai multe evenimente prilejuite cu ocazia Zilei Marinei. Municipalitatea va achiziționa și artificii în valoare de peste 27 de mii de euro. Contractul de prestări servicii a fost atribuit societății R.I. Business Solution Group din Brașov.

Obiectul contractului cu firma din Braşov îl constituie achiziția de servicii pirotehnice cu ocazia Zilei Marinei 2022, ce urmează a se desfășura sub forma a două spectacole de artificii, prima reprezentație la ora 13.00, apoi între orele 21.00- 23.00. Valoarea totală a contractului este de 134.500 de lei fără TVA (27.51 de euro).

Serviciile pirotehnice se vor desfășura astfel: de la ora 13.00, show de artificii daytime piromuzical, cu durata de șapte minute în locația Portul Turistic Tomis. Vor fi șase puncte de tragere, poziționate pe digul Farului Verde din Portul Turistic Tomis, montate astfel încât spectacolul pirotehnic să fie vizibil de pe Plaja Modern până la Farul Genovez.

Al doilea spectacol va avea loc în intervalul 21.00- 23.00, cu un show pirotehnic de nouă minute în locația Faleza Cazino Constanța. Acesta va avea minim șapte puncte de tragere, amplasate pe o ambarcațiune pentru a asigura vizibilitatea pe toată zona Falezei Cazino Constanța.

Societatea R.I. Business Solution Group SRL a fost înființată la data de 10 august 2012, având sediul pe strada Soarelui, numărul 13 din Brașov. Unic administrator și asociat este Roxana Ilie. Cifra de afaceri raportată în anul 2021 a fost de 1.101.923 de lei, profitul net de 4.353 de lei, datorii de 467.355 de lei și un angajat.

Tot de Ziua Marinei, Primăria municipiului Constanța organizează evenimentul „Ave Maria”, un spectacol de lumini, muzică și regie ce are ca decor scenografia naturală creată de Marea Neagră. Acesta se va desfășura cu acces gratuit în zilele de 15 și 16 august a.c., cu ocazia Sfintei Marii Mari și Zilei Marinei. Valoarea estimată a contractului este de 135.000 de lei, fără TVA, iar acesta va fi atribuit pe baza criteriului „prețul cel mai scăzut“.

Spectacolul „Ave Maria“ este unul dintre cele mai cunoscute ale Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin“ din ultimii ani, combinând sonoritatea celebrului ansamblu coral cu scenografii spectaculoase, light design și elemente de regie care să transpună publicului spiritualitatea sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. 

Loredana MIHAI

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Locuitorii Constantei platesc din taxe, impoztie si biruri toate nazbatiile si lefurile celor din primarie. Oare sponsori nu se gaseau?
    La cate “facilitati” creeaza judetul si orasul
    veneau garla banii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.