Primăria Constanța, un prim pas pentru reabilitarea și modernizarea cartierului Anadalchioi

0
216
Foto cu rol ilustrativ

Lipsa străzilor, a trotuarelor și a zonelor de acces îi nemulțumește, de mai mulți ani, pe locuitorii din cartierul Anadalchioi. Aspectul inestetic, precum și aglomerarea străzilor sunt o parte din factorii ce îi revoltă ce aceștia, așa cum relata Focus Press într-un material anterior. Se pare că, în cele din urmă, vocea cetățenilor a fost auzită de administrația locală, care are în plan un proiect pentru sistematizarea și amenajarea spațiilor verzi publice, a parcărilor de reședință și a dotărilor conexe în cartierul Anadalchioi.

Primaria Constanța a depus, la Agenția pentru Protecția Mediului, proiectul „Sistematizare și amenajare de spații verzi publice, parcări de reședință și dotări conexe între zona Cimitir Anadalchioi și Blocurile 55, 57, 59 – STR. Soveja – Faza SF, PAC, PT, DDE“, în vederea obținerii acordului de mediu. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Constanța, din strada Unirii nr. 23, zilnic, între orele 9.00 și 13.00,  şi la adresa titularului, UAT Municipiul Constanța.

Proiectul prevede reabilitarea și extinderea facilităților pietonale (trotuare, culoare pietonale, alei), inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, crearea pistelor de bicicliști și integrarea acestora într-o rețea funcțională la nivelul orașului. Plus reorganizarea facilităților de stocare a autovehiculelor, urmărindu-se departajarea acestora de infrastructura pietonală, și reabilitarea căilor rutiere de rulare și reorganizarea traficului auto și o zonă de stocare pentru biciclete.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.