Medicul stomatolog din Capitală care vrea să edifice o zonă de instituții și servicii în apropiere de Valu lui Traian, a făcut noi demersuri la Primăria Constanța

0
339
DN 3 Constanța - Valu lui Traian. Imagine cu rol ilustrativ

Noi investiții în zona de vest a orașului Constanța. Un medic stomatolog din București, Khassawneh Salim, vrea să dezvolte o zonă de instituții și servicii în apropiere de Valu lui Traian. În luna februarie a.c., acesta a depus, la Agenția pentru Protecția Mediului din Constanța, un memoriu de prezentare pentru introducerea unui teren în intravilan și reglementarea urbanistică a acestuia, în vederea obținerii avizului de mediu. Acum, Primăria Municipiului Constanța a publicat anunțul de intenției pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru teren.

Suprafața care este propusă să fie introdusă în intravilan are 7.800 mp și este situată la nord de Drumul Național 3, la limita cu Unitatea Administrativ-Teritorială Valu lui Traian. Zona de studiu se află la aproximativ 5 km față de zona industrială Palas și la 3,5 km de centrul comunei. Accesul în zonă este asigurat prin drumul național, din care se intenționează a se realiza accesul în incintă, din sudul proprietății. Nu există utilități în apropierea terenului. În faza de avizare, este posibil să existe posibilitatea racordării la rețelele edilitare din Valu lui Traian, din zona de locuințe.

Astfel, pentru terenul propus pentru reglementare, se dorește o zonă funcțională pentru instituții și servicii. Sunt admise pentru amplasamentul studiat, conform PUZ: clădiri de birouri – sedii de firmă, spații de depozitare de mici dimensiuni, stație mixtă de carburanți, stații electrice încărcare autoturisme, stații GPL, comerț, alimentație publică și servicii personale, grupuri sanitare, clădiri tehnice și spații de cazare în regim hotelier. Ca funcțiuni complementare ale zonei se pot amenaja parcaje la sol şi multietajate, staţii de întreţinere şi reparaţii auto, spații verzi amenajate și amenajări peisagistice, spații pentru sport, agrement, relaxare, accese pietonale şi carosabile, și altele.

Publicul este invitat să transmită observații și propuneri asupra documentelor disponibile pe site-ul Primăriei Constanța, privind intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal, în perioada 10.05.2023 – 16.05.2023. Observațiile sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare și pot fi transmise prin e-mail, la adresa primarie@primarie-constanta.ro, sau în scris, la Registratura PMC ori la Centrul Informare Cetățeni din incinta City Park Mall.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.