Primăria Tulcea continuă procedurile pentru construirea locuințelor ANL

0
286
Locuințe pentru tineri

Primăria Municipiul Tulcea derulează, prin Agenția Națională pentru Locuințe, un program de construire apartamente prin credit ipotecar și închiriere pentru tineri. Imobilele vor fi amplasate pe un teren în suprafața de 25.000 mp, care a fost preluat de la Ministerul Apărării Naţionale. Acum, administrația locală a lansat o licitație pentru lucrări de construcții.

Obiectivul principal al investiției este asigurarea utilităților și dotărilor edilitare pentru construirea de locuințe cu chirie. Principalele tipuri de lucrări ce se vor executa sunt: amenajare străzi și parcaje, cel puțin 260 locuri de parcare,  eliminarea de pe amplasament a moluzului, amenajarea spațiilor verz, iluminat public stradal, alimentare cu apă – inclusiv branșamente blocuri, cămine de branșament, cămine stradale, hidranți, amenajare alei carosabile și pietonale, spații verzi și loc joacă.

Terenul a fost dezmembrat în opt loturi. Pe lotul 1, în suprafață de 4.466 mp, se vor realiza 110 unități locative pentru MApN, pentru care ANL va demara procedura de atribuire a execuției lucrărilor după reaprobarea indicatorilor tehnico-economici. Pe lotul 2, în suprafață de 1.870 mp, se vor realiza 30 de unități locative pentru închiriere pentru tineri din municipiul Tulcea. Pe lotul 3, în suprafață de 1.870 mp, se vor realiza 36 de unități locative pentru închiriere pentru tineri din municipiul Tulcea. Pe lotul 5, în suprafață de 3.037 mp, se vor realiza 54 de unități locative pentru închiriere pentru tineri din municipiul Tulcea. Pentru acestea, Studiul de fezabilitate urmează a fi elaborat, aprobat în Consiliul Local al Municipiului Tulcea și transmis către ANL.

Pe lotul 7 se vor amenaja căi de comunicații și parcaje, pe lotul 6 zona de comerț și servicii, și pe lotul 8, zona de instituții și servicii. Căile de comunicație și rețelele de utilități vor fi amplasate conform Planului Urbanistic Zonal aprobat. Conform acestuia, se vor realiza două accese din strada 1848, cu o bandă de circulație pe sens.

Valoarea totală estimată a achiziției este de 59.625,98 lei, iar cei care doresc să depună oferte de preț o pot face prin platforma SEAP, până la data de 30.05.2023.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.