Consolidarea terenului dintre Biserica Greacă și Plaja Modern: Primăria a atribuit contractul pentru documentația tehnico-economică

3
242

Primăria Constanța a semnat, recent, un contract pentru serviciul de elaborare a documentației tehnico-economice în vederea reabilitării și consolidării terenului dintre Biserica Greacă și Plaja Modern. Valoarea acestuia este de 262.500 de lei fără TVA, adică 312.375 de lei cu TVA (63.496 de euro).

Municipalitatea lansa, în luna ianuarie a.c., achiziția pentru serviciul de elaborare a documentație tehnico-economice pentru reabilitarea și consolidarea terenului din vecinătatea bisericii grecești. 

În Caietul de sarcini scria că, „privind expertiza tehnică pentru siguranța și stabilitatea terenului din vecinătatea imobilului, se consideră că lucrările necesare, propuse, de consolidarea a terenului din zona Biserica Greacă – Esplanada – Plaja Modern, vor asigura punerea în siguranță a esplanadei și construcțiilor din imediata vecinătate a marginii superioare a taluzului terasei litorale“. Conform documentului au fost constatate degradări ale esplanadei și terenului, în urma inspecției tehnice a mai multor zone.

Detalii despre firmă

SC Mărăcine Nicomar SRL a fost înfiinţată în 1993 și are sediul social în satul Beceni din Buzău. Unicul său administrator și asociat este Nicolae Mărăcine, fost consilier judeţean PNL în mandatul 2016 – 2020. În 2021, firma ce are ca principal obiect de activitate „Activităţi de inginerie și consultanţă tehnică legate de acestea“a realizat o cifră de afaceri de 1.113.639 de lei și un profit net de 99.171 de lei, având un număr mediu de 14 angajaţi, potrivit listafirme.ro.

În luna iulie a anului 2022, Primăria Constanța a încheiat un contract cu Mărăcine Nicomar SRL pentru întocmirea unei expertize tehnice privind siguranța și stabilitatea terenului din vecinătatea imobilelor Biserica Greacă – Esplanada – Plaja Modern. Valoarea achiziției a fost de 133.100 de lei.

Aceeași firmă a încheiat un contract cu Municipalitatea pentru serviciul de elaborare a documentației tehnico-economice pentru „Reabilitarea și consolidarea malurilor Lacului Tăbăcăriei“. Prețul contractului este de 96.100 de lei fără TVA, adică 114.359 de lei cu TVA (23.138,18 euro).

Petruț IACOB

Citește și:

3 COMENTARII

  1. Cumpana s-au cheltuit peste 30 milioane euro pe consolidari si studii iar rezultatul va mai fi un Canal, prin Lazu!
    Asa si aici, stie cineva ca pe timpuri in spatele Casei Casatoriilor a mai fost o strada, care acum se afla pe fundul marii?
    Stie cineva ca actuala Casa a Casatoriilor, apartinea celui care a construit-o, Liga Maistrilor Militari?? insa, draguta de justitie…

  2. Pai bineinteles ca firma este a unui liberal ,ca stiu ca peste un an cand o sa plece prostul sef cu coada intre picioare numai pupa nici un contract .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.