Primăria Constanţa va plăti peste un milion de lei unor avocaţi ca să o reprezinte în instanţe

1
412

La o săptămână după ce nu a fost adoptat, primarul Vergil Chițac a inclus, iar, pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziției serviciilor de asistență și reprezentare juridică a Primăriei Constanța în procese.

Săptămâna trecută, consilierii locali USR nu au votat pentru acest proiect deoarece el nu prezintă criteriile clare pe baza cărora vor fi atribuite contracte, în urma organizării licitațiilor pentru achiziția serviciilor juridice.

În câteva zile aceștia au primit pe e-mail criteriile, care ar fi incluse în procedura proprie de achiziții a Primăriei Constanța, nu și în acest proiect de hotărâre.

Joi, 4 august a.c., acesta a fost adoptat, cu 19 voturi pentru și 7 împotrivă.

Astfel, Primăria Constanța va contracta serviciile unor avocați pentru două loturi: de 875.000 de lei, fără TVA, și de 382.000 de lei, fără TVA. Contractele de prestări servicii vor fi încheiate pe o perioadă de un an.

Potrivit primarului Vergil Chițac, Biroul juridic, contencios și punerea în aplicare a hotărârilor judecătorești din cadrul Primăriei Constanţa are nouă posturi de consilieri juridici şi un şef birou. Sunt angajați, însă, doar cinci consilieri juridici, restul posturilor fiind vacante sau temporar vacante.  Totodată, în 2022 au fost înregistrate peste 2.000 de litigii noi.

În ședința Consiliulu Local de joi, 4 august a.c., consilierul local PSD Costin Răsăuțeanu a atras atenția, din nou, că se deschid prea multe procese împotriva Primăria și a îndemnat la mai mult dialog și mediere cu operatorii economici, pentru ca numărul acestora să nu mai crească.

Edilul-șef i-a atras atenția că Primăria Constanța a avut mai multe litigii în 2018 și în 2019 decât acum.

V.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.