Primăria Constanța vrea să cheltuiască peste 5,5 milioane de lei pentru reabilitarea energetică a Colegiului Mircea cel Bătrân

0
149

Primarul Vergil Chițac propune consilierilor locali să aprobe cheltuirea a peste 5,5 milioane de lei din bugetul local, pentru reabilitarea energetică a Colegiului Național Mircea cel Bătrân, la care se adaugă aproximativ 14 milioane de lei fonduri europene.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice a imobilului Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța“ a fost admis în etapa de precontractare a finanțării nerambursabile, prin intermediul Programului Operațional Regional. Consilierii locali vor vota aprobarea acestuia în ședința extraordinară de marți, 16 februarie a.c., ora 15.00.

Valoarea totală a proiectului este de 19.398.470,14 lei (inclusiv TVA), din care doar aproximativ 14 milioane se pot finanța din fonduri europene. Restul trebuie asigurate din bugetul local.

Dacă va fi aprobat, proiectul se va derula pe parcursul a 33 de luni, din care 18 luni pentru execuția lucrărilor. Acestea vor consta în îmbunătățirea izolației termice a clădirii, reabilitarea și modernizarea instalațiilor de încălzire, înlocuirea sistemelor de ventilare și aclimatizare, înlocuirea corpurilor de iluminat etc.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.