Consiliul Județean Constanța vrea să ia înapoi Teatrul de Vară Soveja

0
327
Foto: ShowPass

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, cere aleșilor județeni să aprobe încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Teatrului de Stat Constanța asupra Teatrului de Vară Soveja.

Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară pentru data de 17.02.2021, ora 13.00, pe ordinea de zi fiind înscrise 15 proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Teatrului de Stat Constanța asupra Teatrului de Vară Soveja, din Parcul Tăbăcărie. Clădirea acestuia are un regim de înălțime D+P+2E, o suprafață construită de 3.672mp și una desfășurată de 5.754mp. Ea are o valoare de inventar de peste 2,2 milioane de lei.

Terenul aferent este de 6.994mp, are destinația de curți construcții și o valoare de inventar de peste 14,3 milioane de lei.

Teatrul de Vară Soveja se află în domeniul public al Județului Constanța, iar în 2010 a fost transmis în administrarea Teatrului de Stat Constanța, din gestiunea S.C. Domeniul Public și Privat Județean S.R.L.

Președintele Mihai Lupu dorește încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Teatrului de Stat Constanța asupra Teatrului de Vară Soveja, deoarece Consiliul Județean Constanța are intenția de a reabilita și moderniza imobilul.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.