Primăria Constanța vrea să scoată din nou hingherii pe străzi și pune la bătaie peste un milion de lei

0
1293

Primăria Municipiului Constanța are în plan realizarea unei achiziții pentru ”Serviciul de capturare, transport și predare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al Municipiului Constanța”, iar valoarea estimate pentru această achiziție este de 1.134.912,00 lei fără TVA.

Administrația locală a luat această decizie ținând cont de numărul mare de solicitări venite de la cetăteni în legatură cu prezența câinilor agresivi pe străzile orașului şi de numărul mare de cazuri de persoane muşcate. Capturarea și încărcarea câinilor fără stăpân în autovehicule se va face cu respectarea tuturor prevederilor legale. Se vor captura toți câinii de pe domeniul public al Municipiulul Constanţa (străzi, alei, parcuri, maluri de apă, etc.), respectiv acei câini care circulă liberi, fără insoţitor, în locuri publice. Prestatorul va participa, la solicitarea Poliţiei Locale, la capturarea câinilor periculoşi şi agresivi, conform prevederilor în vigoare. Patrupedele vor fi transportate la Adăpostul public situat în incinta Bazei de supraveghere a câinilor fără stăpân de pe strada Vârful cu Dor nr.5. Toți cei interesați pot depune oferte până la data de 07.12.2020, ora 11.00 și vor trimite în original la Primăria Municipiului Constanța, Bd-ul Tomis, nr. 51, în atenția Serviciului achiziții publice.

Amintim că Primăria Constanța a vrut să scape de „Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân“. În luna august a acestui an, vechea administrație locală, avea în plan realizarea unei achiziții de “Servicii de consultanță privind întocmire studiu de fundamentare în vederea stabilirii oportunității concesionării serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța”. Mai exact se solicita opinia prestatorilor de servicii de consultanță în privința condițiilor elaborării studiului de fundamentare pentru stabilirea oportunității concesionării serviciului specializat gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța și a costurilor aferente, în vederea determinării valorii estimate a achiziției. Acum noua administrație locală a decis că este nevoie de acest serviciu.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.