VIDEO. Locatari terorizaţi, la Năvodari: Ce faci când alarma unei mașini sună toată noaptea, din oră în oră, fără motiv?!

0
1424

Nopțile trecute, mai mulți năvodăreni nu au putut dormi din cauza unei mașini a cărei alarmă a sunat la fiecare oră, fără niciun motiv. Proprietarul nu a coborât toată noaptea, abia în după-amiaza celei de-a doua zile, după ce a fost căutat de către polițiștii din Năvodari și Poarta Albă, binevoind să o dezactiveze.

Săptămâna trecută, odihna mai multor năvodăreni a fost întreruptă din oră în oră într-o noapte, din cauza alarmei unui autoturism Ford Focus. Aceasta a sunat până dimineață, proprietarul mașinii necoborând să o dezactiveze până a doua zi după-amiază, după ce a fost căutat de către polițiști.

Un cetățean deranjat că toată noaptea nu a putut dormi, iar mașina era în continuare nemișcată, de frica unei alte nopți pline de nesomn, a alertat Poliția Locală. Însă, polițiștii locali nu au reușit să rezolve cazul, deoarece autoturismul nu se afla în baza de date a orașului Năvodari, deci proprietarul lui era din altă localitate. Poliția Locală, Poliția Orașului Năvodari, Inspectoratul de Poliție Județean (I.P.J.) Constanța au fost implicate în acest caz și doar așa s-a aflat că proprietarul mașinii era din Poarta Albă.

„Dacă ar fi fost din Năvodari, baza noastră de date, a orașului, are și numere de telefon și polițiștii locali puteau să sune proprietarul să vină la mașină. Sau găsim adresa lui și Poliția Locală se duce și-i bate la ușă. Au fost situații în care trebuiau să se toaleteze niște copaci sau riscau să cadă crengi, și mașinile parcate blocau accesul angajaților în zonă, așa că polițiștii locali au intervenit, folosind baza de date. Altfel, doar Poliția Națională are acces la baza de date națională“, ne-a explicat viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu.

În cazul de săptămâna trecută, după ce au aflat că mașina aparține unui constănțean din Poarta Albă, polițiștii s-au deplasat la adresa respectivă, dar proprietarul o împrumutase unui nepot, iar acesta nu a răspuns la nenumăratele apeluri telefonice. Abia după-amiază a coborât la autoturism, s-a urcat la volan însoțit de o altă persoană și duși au fost.

Ce putem face când alarma unei mașini sună toată noaptea iar proprietarul nu coboară să o dezactiveze? „În astfel de situații, trebuie sunat la noi în mod direct, pentru că discutăm de tulburarea ordinii și liniștii publice și este sancționabil. Agentul constatator hotărăște sancțiunea. Poate să dea un avertisment verbal, un avertisment scris sau o sancțiune, care ajunge până la 500 de lei. Aceasta este doar decizia lui. Al celui care vine la fața locului“, a declarat, pentru Focus Press, Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Constanța.    

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.