Primăria Hârșova înființează un parc fotovoltaic, cu granturi SEE

0
146

Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Hârșova, în calitate de Beneficiar, anunță începerea Proiectului „Creșterea capacității de producere a energiei regenerabile în orașul Hârșova”, RO-ENERGY-0099, care vizează înființarea unui parc fotovoltaic și racordarea centralei electrice fotovoltaice (CEF) la Sistemul Energetic Național.

Obiectivul general al proiectului vizează acoperirea nevoilor energetice ale orașului, în special a consumului de energie generat de iluminatul public și de instituțiile locale, prin montarea și punerea în funcțiune a unui număr de 2.432 de panouri fotovoltaice pe un teren de 30.000 de mp. Puterea instalată a panourilor este de 997,12 KWp.

Parcul va avea o durată medie de utilizare de 25 – 30 de ani. Proiectul are o valoare totală de 1.138.247 euro, din care contribuția de la bugetul local este de 15%. Totuși, este un proiect pentru care am luptat foarte mult și pe care am ținut neapărat să îl aduc în localitate. Prin implementarea lui, orașul va recupera aproximativ 70% din totalul de energie electrică pe care îi consumă pentru iluminatul public și cu instituțiile locale, iar în anii următori sperăm să ne asigurăm independența energetică totală prin proiecte similare“ a declarat primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu.

Mai multe informații cu privire la proiect pot fi aflate de pe website-ul Primăriei Orașului Hârșova, www.primăria-hârșova.ro sau prin e-mail la adresa de poștă electronică consilier-primar@primăria-hârșova.ro, persoană de contact Costin-Cătălin Tepeș.

Proiect finanțat cu sprijinul granturilor acordate de lslanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”.

Pentru informații oficiale despre Granturile SEE, accesați www.eeagrants.ro

Pentru informații oficiale despre Programul de Energie în România, accesați
www.innovasjonnorge.no

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.