Încă un pas pentru construirea Sălii Polivalente din Constanța

0
682

Primăria Constanța a eliberat, în cursul zilei de marți, 22 noiembrie a.c., un certificat de urbanism pentru „Lucrări pentru racordarea la utilități și lucrări tehnico-edilitare «Sală sport Polivalentă 5000 locuri – zona Badea Cârțan»“. Precizăm că, în luna august a.c., Municipalitatea lansa cea de-a doua licitație privind acest obiectiv de investiții.

Certificatul de urbanism cu numărul 2.981 din data de 22.11.2022 vizează „Lucrări pentru racordarea la utilități și lucrări tehnico-edilitare, inclusiv proiectare, aferente obiectivului de investiții «Sală de sport Polivalentă 5000 locuri – zona Badea Cârțan»“. Amplasamentul este situat pe Bulevardul Aurel Vlaicu, numărul 254, Lot 1/1, municipiul Constanța. Documentul este valabil un an.

Lucrările constau în alimentare și branșament apă, canalizare menajeră, pluvială și sistem de irigare, spații verzi, hidranți exteriori etc. Alimentarea cu energie electrică și iluminat public se va face prin racordarea construcțiilor noi la rețelele existente în zonă, conform soluțiilor impuse de E-Distribuție Dobrogea SA Constanța. De asemenea, investiția include alimentarea cu gaze, crearea infrastructurii pentru Internet, telefonie și TV, și amenajarea terenului și a spațiilor verzi.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla, a declarat, în data de 19 august, într-o vizită oficială la Constanța, că nu vrea ca Sala Polivalentă să fie construită în patru anie. Acesta a mai precizat că, în acel moment, gradul de execuție al lucrărilor era de 47%.

„Lucrările sunt în proporție de 47%. Cunosc problemele juridice care au fost, legate de teren. Suntem dispuși să ajutăm pe partea de echipamente. Principalele probleme sunt legate de mobilizarea antreprenorului, asta văd eu. Nu spun că nu s-a avansat. Anul trecut, când am fost aici, nu am văzut mai nimic. S-a avansat, dar se poate avansa mai mult. Vă spun din experiența unor lucrări similare, făcute tot în România, cu antreprenori români. Nu este nimic pierdut. Nu există problema de a nu mai continua lucrările“, a mai spus Cseke Atilla.

Proiectul Sălii Polivalente de 5.000 de locuri din Constanța este unul lansat încă de pe vremea fostei administrații locale. La finalul investiţiei, municipiul va beneficia de o sală de competiții ce va fi omologată de forurile de specialitate, pentru derularea de evenimente sportive de handbal, baschet și volei, de nivel național, dar și de nivel european și mondial. 

Sala de sport propusă va avea. 9.820 mp, fiind desfășurată pe trei niveluri, cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri. Din punct de vedere funcțional, clădirea va cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncțional (dimensionată și dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet și volei, cu zonă de protecție specifică fiecărui sport, conform instrucțiunilor fiecărei federații sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator  (circa 4.000 de locuri în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, circa 800 de locuri în varianta folosirii spațiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare – activități non-sportive), locuri pentru spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federațiilor de specialitate. Proiectul include și spații pentru publicul spectator, sportivi, spații administrative, spații destinate securității și organizatorilor de evenimente, spații de depozitare și spații tehnice, precum și spații funcționale și operaționale, în vederea asigurării unei funcționări eficiente, conformă cu standardele și normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spații pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) și de spații special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă și VIP.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.