Primăria Mangalia a scăpat de unele datorii față de ENEL: S-AU PRESCRIS

0
703
Primăria Mangalia. FOTO Cătălin SCHIPOR

Municipiul Mangalia a scăpat, cel puțin pentru moment, de unele datorii față de furnizorul de energie electrică ENEL, acumulate înainte de anul 2014. Asta pentru că acțiunea s-a prescris.

Pe data de 13 iulie 2017, pe rolul Judecătoriei Mangalia a fost înregistrat dosarul civil 3119/254/2017, având ca obiect ”pretenții”. Potrivit informațiilor noastre, obținute din zona administrației publice locale, vorbim despre o datorie mărișoară (nu am reușit să aflăm exact suma datorată) – restanță privind consumul de energie electrică pentru utilități publice.

În acest dosar, reclamantul ENEL Energie SA a chemat în judecată Consiliul Local Mangalia, Municipiul Mangalia prin primar, dar și Serviciul Administrația Domeniului Public și Privat (ADPP) Mangalia, care nici nu mai există sub această denumire.

Doar că instanța de fond a stabilit, în luna octombrie a anului trecut, că dreptul la acțiune al reclamantului s-a prescris, în privința obligației de plată a debitului principal și, totodată, a respins acțiunea civilă a companiei. Numai că hotărârea dată, pe fond, în luna octombrie a anului trecut, nu este definitivă, iar reprezentanții ENEL au atacat-o cu apel, la Tribunalul Constanța, acesta fiind înregistrat luni, 6 iulie, urmând a fi fixat și termenul de judecată al căii de atac. Oricare va fi sentința, aceasta va fi definitivă.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.