Conducerea Poliției Locale Constanța s-a pronunțat în cazurile sesizate de localnici cu privire la abaterile echipajelor

0
1425
Echipaj al Poliției Locale Constanța. FOTO Primăria Constanța

A trebuit să treacă mai bine de o lună de zile pentru a se da un verdict în cazul polițiștilor locali din Constanța, acuzați de „tandrețuri“ cu o vânzătoare de iubire. În schimb, pentru cel care în mod flagrant și incontestabil s-a comportat la volanul unei autospeciale ca o persoană fără permis de conducere, „sentința“ a venit mai repede.

Într-o filmare făcută publică în mediul online pe 1 iunie, se poate distinge cum o mașină inscripționată cu Poliția Locală Constanța se află într-o parcare de pe bulevardul Aurel Vlaicu, din zona reprezentanței Mercedes. Când au observat că sunt filmați, persoana de sex feminin care se afla în compania polițiștilor începe să strige la cel care înregistra:

„Da de ce îmi faci mă poză p…..ș pe tine să mă p.ș și pe rasa ta“

În acest timp, mașina Poliției Locale pleacă tiptil. Inițial, superiorii celor din imagine nu au fost convinși că sunt chiar de la Poliția Locală, dar cu insistențe a fost demarată o anchetă internă.

„Din analiza datelor de la dosar, a imaginilor și a fisei tehnice GPS s-a constatat că autovehicului B 92 RLO, aparținând Poliției Locale Constanța a staționat în zonă doar 20 de secunde, timp în care echipajul i-a recomandat persoanei respective să se pună în mișcare“ au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Nu s-a stabilit însă de ce persoana nu a fost sancționată pentru injuriile adresate și nici de ce nu a fost legitimată așa cum prevede legea.

La o lună de zile distanță, în seara de 6 iulie, un un polițist din cadrul DGPL a făcut slalom cu mașina Poliției Locale Constanța printre pietonii de pe o trecere de pietoni, s-a încurcat în semnele de circulație pentru ca mai apoi să intre pe interzis. De această dată imaginile video au surprins în flagrant abaterile de la Codul Rutier și numărul de înmatriculare al mașinii, fără a mai exista dubii.

Drept urmare, în acest caz verdictul a venit mai repede și mai aspru.

„În urma anchetei s-a stabilit că polițistul local a încălcat prevederile regulamentelor interne și ale Codului Rutier și va fi sancționat contravențional conform prevederilor Codului Rutier. În plus, a primit și o atenționare scrisă“, au declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.