Primăria nu mai vrea să achite chirie pentru sediile SPIT Constanța

0
671

Viceprimarul Florin Cocargeanu a anunțat că administrația locală nu mai dorește să plătească chirie pentru sediile Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța. Așa că se caută soluții pentru reabilitarea unor clădiri din administrarea Primăriei, pentru a fi mutate birourile S.P.I.T.

Pentru cele două sedii ale Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, Primăria plătește 41.000 de euro lunar. Asta în timp ce multe din direcțiile și serviciile administrației locale își desfășoară activitate în spații inadecvate.

Deoarece nu mai vrea să achite astfel de chirii fabuloase, administrația locală vrea să reabiliteze unele din clădiri pe care le deține, pentru a muta S.P.I.T. și a face economii substanțiale la buget.

„Este cunoscut faptul că Primăria și instituțiile subordonate Consiliului Local își desfășoară activitatea în diferite locații, unele dintre ele fiind complet inadecvate, iar în cazul altora se plătesc chirii fabuloase. Astfel, pentru cele două sedii administrative ale Serviciului Public de Impozite și Taxe, se plătesc, lunar, peste 41.000 de euro.

Să spunem că, în timp ce constănțenii au fost generoși cu diferiți proprietari privați, administrația deține multe clădiri care se pot adapta și recondiționa pentru a găzdui activitațile operaționale de zi cu zi. Desigur, vreme de 20 de ani aceste clădiri au fost lăsate în paragină, iar banii constănțenilor au fost direcționați către interese private, în loc să fie investiți în clădirile ce le aparțin de drept, să regenereze urban zone decăzute și să le transforme în nuclee de dezvoltare urbană și, nu în ultimul rând, să ofere spații generoase pentru desfășurarea activitaților conform necesităților prezente și viitoare.

Suntem încrezători că demersurile pe care le întreprindem în acest moment, față de cele menționate mai sus, se vor transforma în economii substațiale la buget pe termen mediu și lung, dar și în reabilitări de clădiri demne de un oraș care să-și reconstruiască identitatea. Reducerea orizontului de timp ține de capacitatea tuturor factorilor implicați în înțelegerea interesului general al comunității“, a declarat viceprimarul Constanței, Florin Cocargeanu.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.